Sosyal medyada Covirgin rüzgarı! Sosyal medya Covirgin kelimesini neden çok sevdi?

Uluslararası bir bilim dergisinin Covirgin kelimesini kullanması koronavirüs olmamış anlamına gelen Covirgin tanımlamasını sosyal medyanın diline düşürdü. Peki siz Covirgin misiniz? Covid'e eklenen virgin kelimesi neden bu kadar ilgi çekti?

Sosyal medyada Covirgin rüzgarı! Sosyal medya Covirgin kelimesini neden çok sevdi?

Covid-19 tüm dünyayı kasıp kavururken o kadar çok kişi koronavirüse yakalandı, ya da yakınlarının hastalık sürecine şahit oldu ki Covid-19'a yakalanmamış olanlar azınlıkta kaldığına dair bir algılama oluştu.

Bulaş hızı diğer varyantlardan çok daha hızlı olan Omicron ile birlikte ise farkında olsun ya da olmasın koronavirüs almamış kişi sayısı giderek azalmaya başladı. Ve birden 'Covirgin'ler türedi. 

Covirgin kelimesi neden seçildi?

Uluslararası bir bilim dergisi yayımladığı bir makalede henüz virüs kapmamış kişileri tanımlayabilmek için Covirgin kelimesini kullandı.

Her ne kadar bir önceki varyant Delta'nın aksine ölüme götürme oranı az olsa da, omicron ile birlikte koronavirüs ile tanışan kişi sayısında tüm dünyada ve Türkiye'de büyük bir sıçrama yaşandı.

Varyant, pik, pandemi gibi bazı kelimeler de günlük kullandığımız kelimeler arasına girdi. Dilimize en son giren kelime ise  Covirgin oldu.

Covirgin kelimesi içinde barındırdığı virgin anlamı nedeni ile sosyal medya kullanıcıların bir anda ilgi odağı oldu. Covid-19 virüsü almamış anlamına gelen covirgin ne anlama geliyor? Sosyal medya kullanıcıları covirgin kelimesini neden bu kadar çok sevdi?  Bilim insanları covirgin kelimesinde neden karar kıldı?

Covid-19'un bakirelikle ne ilgisi var?

Covid-19'un başındaki  'Co'ya 'Virgin' kelimesinin eklenmesi ile türetilen yeni kelimenin barındırdığı anlamda ise bir ilginçlik yatıyor. Eğer vücudunuz Covid-19'un herhangi bir varyatı ile tanışmamış ve bünyenize bu virüs girmedi ise tıp dilinde Covit-19'a karşı bakire kabul ediliyorsunuz. Birçok kültürde bakirelik ise temizlik ve masumluğu ifade ettiği için toplumlar dilinde kolaylıkla kabul görüyor. Covirgin kelimesi ise belki bilinçli belki de isabetli bir şekilde kendiğinden Covid-19 virüsüne 'saldıran' 'saldırgan' anlamını yüklüyor.  Peki siz Covirgin sayılanların arasında mısınız?