Suudi petrol şirketinden ırkçı korona virüsü uygulaması

Suudi Arabistan’ın ulusal petrol şirketi Saudi Aramco’nun, Asyalı bir çalışana el dezenfektanı kıyafeti giydirerek dolaştırması, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

Suudi petrol şirketinden ırkçı korona virüsü uygulaması

Korona virüsü salgını nedeniyle birçok Asya ülkesi vatandaşı, virüs taşımasalar dahi ırkçı davranışlara maruz kalıyor.

Asyalılara karşı gittikçe artan ön yargının son örneği, Suudi Arabistan’da görüldü.

"Sizler için bir hediye"

Ülkenin en büyük petrol ve doğalgaz şirketi Saudi Aramco, Dhahran’da bulunan genel merkezinde tepki çeken bir uygulamaya imza attı.

Asyalı bir çalışanına el dezenfektanı kostümü giydirerek "Sizlere Aramco’dan bir hediye" notuyla etrafta dolaştıran şirket, ırkçı yaklaşımı nedeniyle tepki topladı.

Çalışanın, virüsün geldiği coğrafyadan olması ırkçılık suçlamalarına neden olurken, çalışanıyla adeta dalga geçen bu uygulama, modern kölelik söylentilerini de beraberinde getirdi.

Şirket özür diledi

Kısa süre içinde sosyal medyada yayılan ve dünya genelinde büyük yankı uyandıran görüntüler ardından fotoğrafları kaldıran şirket, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada özür diledi.

"Şirketimizin yetkili kaynaklarının resmi onayı olmadan gerçekleştirilen bu uygulama, sterilizasyonun önemine dikkat çekilmek amacıyla yapılmıştır. Herhangi bir kötü niyet taşımayan ancak bizler için de hoş olmayan görüntülere neden olan bu duruma son verilmiştir." açıklamasında bulunan Suudi şirket, kendilerine yönelen eleştirilere ise engel olamadı.