Dilencilerin yeni adresi sosyal medya: E-dilencilik başladı!

İstanbul Çekmeköy'de yaşanan sosyal medya dilenciliği pes dedirtti. Pandemi sürecinde kocam işsiz ve hasta, çocuklarımla zor durumdayım diyerek sosyal medyadan yardım isteyen kadın, gönderilen paralarla içki sofrası kurup dans etti. Bu da yetmezmiş gibi görüntüleri sosyal medyada paylaştı!

Pandemi sürecinde insanlar ihtiyaçlarını internet ortamından karşılarken, günlük hayattaki yardım isteyen insanların dilencilik faaliyetleri internet ortamına taşındı. Çekmeköy’de yaşanan sosyal medya dilenciliği bu kadarına da pes dedirtti.

Önce dilendi, sonra eğlendi

Kader B., sosyal medya platformlarından evinin boş halini, çocuklarını, dolabını ve kocasının pandemi sürecinde işsiz olduğunu ifade ederek, ıban numarası paylaşarak yardım istedi. Korona virüs salgını sürecinde Kader B. ailesinin durumunu gören vatandaşlar internet ortamından hesabına para yolladı. Kader B'nin para aldıktan sonra sosyal medyada hesabında yaptığı paylaşım gerçeği ortaya çıkardı.

Bu kadarına da pes dedirtti

B'nin hesabına gelen paralar ile dans ettiği görüldü. B'nin hesabına gelen paralarla evinde içki sofrası kurarak çılgınca eğlendiği görüldü. Sosyal medyada çocuklarını kullanarak kendini kötü durumdaymış gibi gösterip insanların vicdanlarının sömürerek, paralarla dans etmesi, bu kadarına da pes dedirtti.