Soylu'dan Yıldırım-İmamoğlu ortak yayını yorumu

İçişleri Bakan Süleyman Soylu, tüm Türkiye'nin kitlendiği Yıldırım-İmamoğlu ortak yayınını değerlendirdi. Soylu, İmamoğlu'nun "vakıflara para aktarıldı"iddialarını sert dille eleştirdi. Soylu ayrıca, İmamoğlu'nun Ordu Valisi'ne "it" dediği videoların dolaştığını söyledi.

Soylu'dan Yıldırım-İmamoğlu ortak yayını yorumu

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu'nu (TOFED) ziyaret eden Bakan Soylu, burada yaptığı konuşmada,  dün akşam seçmenlerin merakla izlediği Yıldırım-İmamoğlu ortak yayını hakkında görüşlerini aktararak, Ekrem İmamoğlu'nu sert dille eleştirdi.

Soylu: İmamoğlu kendi kurduğu vakfı söylemedi

Soylu, İmamoğlu'nun 'vakıflara para aktarıldı' iddialarına ilişkin olarak AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Binali Yıldırım'ın, belediyeyle ilgili Sayıştay'ın böyle bir raporu olmadığını söylediğini belirterek, "Adama iftira atarken gazetelerde çıktı dediğinizin üzerinden de mi iftira atarsınız. Vakıflara bu kadar para verdiniz diyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi burayla bir iş yapabilir mi? Yapar. Şurayı sana tahsis ettim dediği andan itibaren peşkeş çekmek mi oluyor? Senin amme hizmetini bütün hepsi yapıyor. Kendisi de yapmış zaten. Orada bir vakfı da söyleyemedi. Kendi kurduğu vakfı, ortak olduğu vakfı söyleyemedi zaten." dedi.

 

"Niye sayılan oylar Binali Ağabeyin lehine çıktı"

31 Mart seçimlerine değinen Soylu, "Hala İmamoğlu diyor ki 29 bin fark yok. Kendin söylemişsin, video her yerde dolaşıyor. 29 bin farktan 24 bin, diyor. 29 bin farktan 13 bin farka düştü. 29 bin farktan niye 46 bin farka çıkmadı onun lehine. Niye Binali ağabeyin lehine çıktı, onun lehine çıksaydı? 100'e yakın sandıktan Binali ağabeyin oyunu alıp oraya yazmışlar. Biz sandıkların ancak yüzde 10'unu açtırabildik." diye konuştu.

 "Cebinde 4 tane 5 lira varsa, bunun bir tanesi sahte, üçü sahte değil"

Süleyman Soylu, dün akşamki ortak canlı yayına değinerek, "4 pusula var. Dün akşam da anlatıyor (İmamoğlu). Cebinden 20 lira çıkarttı. Bunun 5 lirası, dörtte biri sahte diyor. Cebinde 4 tane 5 lira varsa, bunun bir tanesi sahte, üçü sahte değil. Bizim zarfın içindeki 4 oy pusulasına hiçbir itirazımız olmadı. Masum o oylar. İş o masanın üzerine çıktıktan sonra. Hileyi kurduğun yer araştırmalarda baş başa giden Büyükşehir Belediyesi. İstanbul'un her tarafında kurmuşsun bunu. Sandıkların yüzde 90'ını açtırsaydık, bugün 23 Haziran'ı konuşmamış olurduk." şeklinde konuştu.

 

Canlı yayında, Binali Yıldırım'ın belediyle ilgili Sayıştay'ın böyle bir raporu olmadığını söylediğini, Ekrem İmamoğlu'nun ise gazetelerde çıktığını belirttiğini anlatan Soylu, şöyle devam etti:

"Adama iftira atarken gazetelerde çıktı dediğinizin üzerinden de mi iftira atarsınız. Vakıflara bu kadar para verdiniz diyor. O da diyor ki 'Bu kadar para verilmez, belediyenin direkt para verme yetkisi yok.' İstanbul Büyükşehir Belediyesi burayla bir iş yapabilir mi? Yapar. Şurayı sana tahsis ettim dediği andan itibaren peşkeş çekmek mi oluyor? Senin amme hizmetini bütün hepsi yapıyor. Kendisi de yapmış zaten. Orada bir vakfı da söyleyemedi. Kendi kurduğu vakfı, ortak olduğu vakfı söyleyemedi zaten.

"Valiye it dediği apaçık ortada"

Valiye it dediği apaçık ortada. Özür dilerim der ama yalan söylemenin ne gereği var. Fatih Portakal, ben duydum, üzüldüm, diyor. Biz devlet yönetiyoruz, bizim en önemli unsurumuz güven unsurudur."

Belediyedeki verilerin kopyalanması talimatına değinen Soylu, "Bunları araştırma yetkisi de bunlara aittir, demiş. Kim bunlar ya. 17-25 Aralık'tan FETÖ'cülerin yaptığı iş münasebetiyle Halkbank davası Amerika'da devam ediyor. O verilerin kopyalanması, Amerika'ya adi bir şekilde pazarlanması, onları oraya kim getirmişse, ona Amerika'nın ev tuttuğunu bilin, ona yardımcı olduğu, koruyup gözetlemeye çalıştığı apaçık ortada." dedi.

Süleyman Soylu, terör örgütü PKK'nın CHP'nin Belediye Başkanı Adayı Ekrem İmamoğlu üzerinden İstanbul'a sızmaya çalıştığını, kendisinin de bunları anlatmak için kentte olduğunu kaydetti.