Sözcü Çelik'ten önemli açıklamalar

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK ve MYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, Macron'un 'Erdoğan'ı uyardım' sözlerine sert tepki göstererek, Cumhurbaşkanımızı kapalı veya açık bir ortamda uyaramaz" dedi.

Sözcü Çelik'ten önemli açıklamalar

Son dakika haberi... AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK ve MYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sözcü Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle; 

Diyarbakır Anneleri

- Diyarbakır Anneleri eylemlerine evlat nöbetlerine devam ediyorlar. Anneler evlatlarına kavuşmak için dünya tarihine geçecek mücadele veriyorlar.

- Bugüne kadar evladına kavuşanların sayısı 19'a yükseldi. Görmezden gelen ikiyüzlüdür. 

- Şırnak'ta anneler bir eylem başlattı. Burada Şırnaklı kadınlardan 'yeter artık' diyen bir eylem bu. Onlara da selamlarımızı iletiyoruz.

"Kara propagandayı gördük"

- Ermenistan'ın Azerbaycan'a karşı yaptığı hukuksuz saldırıyı izliyoruz. Ermenistan işgalinden 27 yıl sonra kurtarılan bölgelerin haberini almak bizi mutlu etmektedir.

- Ermenistan'a verilen silahları, Ermenistan'a destek veren teröristlerin yaptıkları kara propagandayı gördük.

- 18 Ekim'de yürürlüğe girmesi gereken ateşkes Ermenistan tarafından hemen ihlal edildi. Ermenistan'ın diplomasi istemeyen taraf olduğu görüldü.

Macron

- Geçmişlerinde ırkçılık ve söürgecilik var.

KKTC'de Ersin Tatar dönemi

- KKTC'de hak ve menfaatlerinin korunması açısından yeni bir döneme işaret etmektedir. 

Yunanistan ile Akdeniz gerilmi

- Hem kendi mavi vatanımızda hem Kuzey Kıbrıs için menfaatlerimizi koruyacağız. Müzakere kapısı her zaman açıktır. Her zaman şunu söyleriz, Türkiye bir müzakere devletidir.

- Ama sahada bir filli durum yarattıklarında Türkiye gerekli cevabı verecek kudrete sahiptir. Sahada dayatma olursa gereken  cevap verilir.

- Burada müzakereyi istismar eden taraf Yunanistan'dır. 

-S400 tartışmaları

- NATO Türkiye'nin bu ihtiyacı söz konusu olduğunda Türkiye'nin yardımına etkili şekilde koşamamıştır.

- S-400 tedariki bir tercih olarak değil, Türkiye'nin güvenliğinin bir gereği, bir zorunluluk olarak ortaya çıkmıştır.

- Türkiye'nin NATO üyeliğini sorgulamaya çalışıyorlar. Türkiye NATO içerisinde çok önemli bir güçtür. S-400 kullanımı Türkiye'nin NATO üyeliğiyle çelişen bir durum değildir.

- Müttefiklerimizin herhangi bir şekilde tehdit veya taciz diliyle kullanılması şimdiye kadar olan kazanımlara uygun bir tablo ortaya çıkarmıyor.

"Macron Sayın Cumhurbaşkanımızı hiçbir zaman uyaramaz"'

- Gerilimi tırmandırma politikası izliyor her seferinde Macron. Macron zaman zaman konuşmalarında "Ben Sn. Erdoğan'ı uyardım" gibisinden cümleler kuruyor.

- Bu cümlelerin hiçbirisi doğru değil. Macron Sn. Cumhurbaşkanımıza hiçbir zaman o cümleleri kurmamıştır, kuramaz.

- Cumhurbaşkanımızı kapalı veya açık bir ortamda uyaramaz. Macron'un Libya'daki politikası çöktükten sonra Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanımızı hedef alan bir tutum içerisine giriyor.

- O sözler gerçek olmadığı gibi şu anda uyguladığı dış politika da gerçekçi değil, başarılı olması söz konusu değil. Akdeniz'e gemi, uçak göndererek gövde gösterisi yapmaya çalışıyor ama hiçbir sonucu yok.

- Libya'da uyguladığı yanlış politikaların neticesi yine toplu mezarlar oldu. Bununla yüzleşmesi gerekirken Cumhurbaşkanımıza ve Türkiye'yi hedef almaya çalışıyor. 'Fransa İslamı'ndan bahsediyor. Kendi kafasına göre dinleri, insanları bir mühendislik faaliyetinden geçirmeye çalışıyor.

- İslam düşmanlığını, antisemitizmi kışkırtan sözlerdir bunlar. DAEŞ gibi örgütlere ideolojik mühimmat sağlar Macron'un bu sözleri. Avrupa'daki demokratik değerleri de incitir. Laik devret kavramı çok merkezi vurguya sahip bir kavramdır.

- Bu kavrama bu kadar referans verilen bir ülkede 'Fransa İslamı'ndan söz etmesi büyük bir basiretsizliktir. Avrupa'daki Müslümanları taciz etmek, camilere saldırmak sadece ve sadece oradaki ırkçıların işine, Avrupa'daki demokrasiyi yok etmek isteyen faşistlerin, DAEŞ gibi örgütlerin işine yarar. Avrupalı Müslümanlar, Avrupa demokratik toplumlarının ayrılmaz bir parçasıdır.