SpaceX, "Crew-4" uçuşu ile uzaya 4 astronot gönderdi

ABD'li uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, 'Crew-4' görevi çerçevesinde Uluslararası Uzay İstasyonu'na 4 astronot gönderdi. Astronotları taşıyan 'Freedom' adlı kapsül Falcon 9 roketi ile başarılı bir şekilde fırlatıldı.

SpaceX, "Crew-4" uçuşu ile uzaya 4 astronot gönderdi

Amerika Birleşik Devletleri merkezli uzay taşımacılığı şirketi SpaceX 4 astronottan oluşan yeni bir ekibi Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) gönderdi. "Crew-4" adlı görev çerçevesinde bilimsel araştırma yapmak üzere ISS'ye giden astronotları taşıyan "Freedom" adlı kapsül Falcon 9 roketi ile Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden başarılı bir şekilde fırlatıldı. ISS'ye 17 saatte ulaşması ve 6 aylık görevi tamamlaması beklenen ekipte 3 NASA astronotu ve 1 Avrupa Uzay Ajansı (ESA) astronotu bulunduğu belirtildi. Mürettebattaki tıp ve Mars'taki toprak kaymaları konusunda uzman 2 astronotun birçok farklı disiplinde bilimsel çalışmalar yürüteceği ifade edildi.

SpaceX, "Crew-4" uçuşu ile uzaya 4 astronot gönderdi - Resim : 1

ABD'li milyarder iş insanı Elon Musk tarafından kurulan ve Falcon 9, Falcon Heavy, Starlink, Dragon Kargo, Starship gibi uzay misyonu araçlarını bünyesinde bulunduran SpaceX, daha önce de NASA için 3 kez olmak üzere toplamda 6 kez uzaya insan taşımıştı.