"Galatasaray'a stoper şart"

Spor yazarı Aydın Türkmen, Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında oynanan Antalyaspor - Galatasaray maçını değerlendirdi. Türkmen, Galatasaray'ın defans hattına stoper takviyesinin şart olduğunu söyledi.

"Galatasaray'a stoper şart"

Spor Toto Süper Lig'in ilk hafta maçında Antalyaspor ile Galatasaray, Antalya'da karşı karşıya geldi. Sıcak bir havada oynanan karşılaşmayı konuk ekip Galatasaray 90. Dakikada tecrübeli golcüsü Gomis'in ayağından bulduğu gol ile 1-0 kazandı.

İşte ilk 11'ler

Fraport TAV Antalyaspor: Boffin, Bünyamin Balcı, Kudriashov, Ömer Toprak, Güray Vural, Fernando, Soner Aydoğdu, Ndao, Luiz Adriano, Ghacha, Wright

Galatasaray ilk 11: Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim, Van Aanholt, Sergio Oliviera, Berkan, Emre Akbaba, Yunus, Kerem, Seferovic.

Muslera'ya tam not

Spor yazarları bu zorlu müsabakayı detaylarıyla ele aldı. Maçın kritik anları, Galatasaray'ın yeni transferleri ve Antalyaspor'un performansı yazıların konusu oldu.

Akşam gazetesi spor yazarı Aydın Türkmen, Süper Lig'in ilk haftasında oynanan Antalyaspor - Galatasaray maçını değerlendirdi.

Türkmen yazısında, Galatasaray'a stoper takviyesinin şart olduğunu söyleyerek, Muslera'nın olağanüstü performansınından bahsetti.

Türkmen ayrıca Galatasaray'ın geçen sezona göre daha özgüvenli olduğunu sözlerine ekledi.

İşte Aydın Türkmen'in Antalyaspor - Galatasaray maçı değerlendirmesi

"Galatasaray'a stoper şart" - Resim : 1

"Kâbus bir sezonun ardından, yeni yönetimi, yeni hocası ve nokta transferleriyle iddialı bir başlangıç yapmak isteyen Galatasaray için en istenmeyecek deplasmandı Antalya...

Bu kâğıt üzerinde böyleydi de, sahada da öyle olduğu daha maçın ilk dakikalarında anlaşıldı.

İlk 10 dakika Galatasaray'ın top yapmasını engelleyen ciddi baskı kurdu Antalyaspor... Nuri Şahin muhtemelen bu baskıdan bir gol çıkarmayı planlamıştı. Süreç uzayıp, Sarı Kırmızılılar oyunda dengeyi kurunca da B planı devreye girdi.

O da hücumda defansı çok öne çıkaran Galatasaray'ı arkaya atılan uzun ve ikinci toplarla avlamaktı. Zaten Boey, Nelsson ve Abdülkerim üçlüsü ilk kez yan yanaydı ve aralarında oluşan boşluk bu plan için bulunmaz Hint kumaşıydı.

Bu tarz atılan toplardan birini kafayla, diğerini karşı karşıya olmasına rağmen müthiş zamanlamayla engelleyen Muslera, üçüncüsünde penaltıya neden oldu. Adriano daha ciddi bir vuruş yapmayı tercih etseydi, Muslera'nın bu müthiş performansı boşa gitmiş olacaktı

Okan hoca bu handikapı görmüş olacak ki, ikinci yarı defansın önde oynamasına tedbir aldı. Özellikle Berkan-Midtsjö değişikliği sonrası defansif açıdan daha sağlam bir Galatasaray ortaya çıktı, hatta ofansif olarak zaman zaman iyi işler yaptı. Sarı Kırmızılılar, sabırlı futbolunun meyvesini Seferovic'in müthiş taşıdığı, Norveçli yeni transferinin ilk asistini yaptığı pozisyonda Gomis'in ayağından buldu. Hem de 90'da... Antalya gibi ciddi bir deplasmanda üstelik sezonun ilk maçında bundan daha iyisi olamazdı!

Peki ilk maçta Galatasaray'ın artıları-eksileri nelerdi?

Defansif eksiklikler net şekilde göze çarpıyor. Stoper transferi 'şartım' diye bağırıyor. Tabii bunda net bir 6 numara eksikliğinin de büyük etkisi var. Torreira ve Midtsjö takıma monte olduğunda yeniden değerlendirmek gerekir.

Geçen sene tek kanat çalışan Galatasaray, artık çift kanatlı. Adam eksilten, pas yüzdesi yüksek Yunus gerçekten takıma büyük katkı veriyor... Bu maç özelinde en büyük sıkıntı ceza sahası içinde oldukça etkili olan Seferovic'in bir türlü topla buluşturulamamasıydı. Oliveira ve Emre Akbaba iyi işler yapsalar da bu eksiği giderecek ağırlığı ortaya koyamadılar.

Sarı Kırmızılılar geçen sezona oranla daha özgüvenli oynuyor... Elbette takımın büyük kısmı değişti ama bu duruşu göstermek ilk maçtan önemliydi."