Ramazan Bayramı'nın artık çok yaklaşmasıyla birlikte emekli vatandaşların merak ettiği ödeme takvimine ilişkin rakamlar dillendirilmeye başlandı.
Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesindeki SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı mensupları, Mart ayının ortasında hesaplarını kontrol etmeye hazırlanıyor.
Ankara kulislerinden sızan bilgilere göre, hükümet kanadı bütçe imkanlarını zorlayarak ödeme takvimini erkene çekiyor.
Mevcut durumda 4.000 TL olarak uygulanan bayram desteğinin 4 bin TL olarak devam etmesi şu anda en güçlü ihtimal.
Henüz resmi bir zam açıklaması gelmese de vatandaşlar umutlu bekleyişini sürdürüyor.
KISA BİR SÜRE SONRA AÇIKLANACAK
Ramazan Bayramı’nın 20 Mart tarihinde başlayacak olması, ödeme trafiğini de hızlandırıyor.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yoğunluğu önlemek adına tahsis numarasına göre bir planlama yapıyor.
Beklentiler, ödemelerin 9 Mart ile 15 Mart tarihleri arasında tamamlanacağı yönünde birleşiyor.
Dul ve yetim maaşı alan hak sahipleri de hisseleri oranında bu destekten faydalanacak.
Tüm gözler şimdi resmi makamlardan gelecek olan son dakika onayına kilitlendi.
RESMİ HABERİ BEKLEYİN
Vatandaşlarımızın ayrıca sosyal medyadaki bazı spekülasyonlara aldırmaması ve resmi açıklamaları beklemesi tavsiye edildi.