Staj ve çıraklık sigortası mağdurları EYT'de çözüm için bir araya geliyor!

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT), Aralık ayında Meclis'e gelecek olan düzenlemeyi yakından takip ederken, staj ve çıraklık sigortası mağdurları da EYT için çözüm istiyor. Staj ve çıraklık sigortası ile ilgili formüller konuşuluyor ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, söz konusu mağdurların EYT kapsamında olmadığını açıklamıştı. Bu kapsamda staj ve çıraklık sigortası mağdurlarından yepyeni bir adım geldi. İşte ayrıntılar...

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları EYT'de çözüm için bir araya geliyor!

EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri, Emeklilikte Yaşa Takılanlar tarafından araştırılıyor. Yaklaşık 4 milyon kişinin kademe kademe emekli olacağı düzenleme aralık ayında Meclis'e gelecek. 1999 öncesi işe girmiş olanların karşılaştıkları sorunun çözümüne odaklanılan ve farklı formüllerin masaya yatırıldığı düzenlemeyle ilgili, staj ve çıraklık sigortası mağdurları da çözüm arayışında. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in "Onlar EYT kapsamında değil." açıklamasının ardından, staj ve çıraklık sigortası mağdurlarından hamle geldi.

Sakarya Staj Mağdurları (SSM) Başkanı Canan Küsmez, EYT'ye takılan staj ve çıraklık mağdurlarının sesini duyurmak için bir araya geleceğini açıkladı. Küsmez, çözüm arayışı için 4 Aralık Pazar günü Adapazarı Ormanpark'ta buluşacaklarını söyledi.

İlde bulunan mağdurların aileleri ile birlikte tanışma, dayanışma, tek sesli bir buluşma ve mağduriyetlerini her kesime daha hızlı yaymak adına kahvaltı organizasyonu yaptıklarını belirten Küsmez, şunları söyledi:

Ailelerimizle birlikte, 4 Aralık Pazar günü saat 11.00 ‘de Ormanpark’ta buluşuyoruz. Staj mağduru tüm vatandaşlarımızı sesimizi daha gür duyurma adına Ormanpark’a bekliyoruz. Tüm siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarınıda yanımızda görmek, destekleri ile bize güç vermelerini bekliyoruz”