Steam'den oyun indirenlere kötü haber

Dijital platformlarda oyunların paylaşılarak satılmasını sağlayan Steam platformunda üç yıldır 1.8 liraya sabitlenen dolar kuru 10 liraya yükseltildi. Yeni kararla oyunlara da yüzde 300'lerin üzerinde zam bekleniyor.

Steam'den oyun indirenlere kötü haber

Dijital platformlarda oyunların paylaşılarak satılmasını sağlayan Steam üç yıldır devam eden sabit dolar kuru fiyatını 1.8’den 10’a çıkararak 8.2’lik bir artış uygulayacağını açıkladı. Oyun geliştiricilerinden olan Valve satış fiyatlarında ise bir değişiklik yapılmayacağı bildirildi. Düne kadar 24 lira olan oyunlar yeni kararla 125 TL’den başlayan fiyatlara satılacak.

Steam oyun platformu fiyatlandırma önerileri sadece tavsiye niteliğinde. Fiyatlandırmaları yine Steam’in fiyat algoritmasına göre oyun geliştiricileri belirleyecek. Oyun geliştiricilerinin oyunlarını daha düşük fiyatlarla satışa sunmaları da mümkün olabiliyor.

Oyun geliştiricilerin dizaynı konusunda projeler yürüten Dora "Stratera" Özsoy twitter hesabından yeni fiyat önerisi hakkında yorumlarda bulundu. İşte o paylaşım: