Stefan Kuntz basın toplantısında konuştu: "Almanya'daki Avrupa Şampiyonası'nda olmalıyız, bunu çok istiyorum"

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ilişkin olarak, "Kesinlikle gelecek sene Almanya'daki Avrupa Şampiyonası'nda olmalıyız. Bunu bekleyebilirsiniz. Bunu çok istiyorum. Bir Alman olarak Türk Milli Takımı'nı Almanya'da temsil etmek istiyorum. Takım halinde geldiğimizden beri iyi adımlar attık, iyi gelişiyoruz" dedi.

Stefan Kuntz basın toplantısında konuştu: "Almanya'daki Avrupa Şampiyonası'nda olmalıyız, bunu çok istiyorum"

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri öncesi basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu. 

Kuntz'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Kesinlikle gelecek sene Almanya'daki Avrupa Şampiyonası'nda olmalıyız. Bunu bekleyebilirsiniz. Bunu çok istiyorum. Bir Alman olarak Türk Milli Takımı'nı Almanya'da temsil etmek istiyorum. Takım halinde geldiğimizden beri iyi adımlar attık, iyi gelişiyoruz.

Birçok yolculuk var önümüzde. Burada FIFA sıralamasında bizden üstün takımları yenmemiz gerektiğini biliyoruz. Hırvatistan, iki büyük turnuvada son 4'e kalmayı başardı. Takımımız da bulunan oyuncular, kalite ve performans yönünden EURO 2024'e gidebilecek seviyede.

"TÜRK MİLLİ TAKIMI’NI, ALMANYA’DAKİ TURNUVAYA TAŞIMAK BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Öncelikle beklenti olarak kesinlikle seneye Almanya’ya katılmamızı bekleyebilirsiniz. Bir Alman olarak Türk Milli Takımı’nı, Almanya’daki turnuvaya taşımak benim için çok önemli.

Mehmet Can, bugüne kadar hiç Milli Takım düzeyinde oynamadı. Bu yüzden alışması süre alacaktır. Onu dahil etmemizin sebeplerinden biri de bu aile ortamına adapte olmasını sağlamak.

TAYYİP TALHA'NIN SAKATLIĞI

Tayyip Talha'nın yerine şu an için kadroya bir oyuncu daha almayı planlamıyoruz.

Birçok oyuncu ile birebir görüştüm. Birçok konuya değindik. Bu görüşmelerle önümüzdeki 2 maçın farkındalığını yaratmaya çalışıyoruz.

Temel yapılanmamızın sağlam olması gerekiyor. Ne kadar sağlam olursak, karşılaşacağımız rakiplere karşı o kadar avantajlı oluruz.

İSMAİL YÜKSEK

İsmail Yüksek’i Sevilla maçından önce listemize kattık. Barış Alper ve Cenk Özkaçar da iyi bir ivme kazandı ve kadromuza ekledik. Bu oyuncular, ileriye dönük bazı yükleri sırtlayabilecek oyuncular.

Son hazırlık maçlarında birçok şeyi denedik ve memnun kaldım. Ancak Avrupa Şampiyonası ile ilgili tek memnun olacağım şey, oraya katılmamız olur.

UMUT NAYİR'İN MİLLİ TAKIMA DAVET EDİLMESİ

Umut Nayir’i gördüğümde ona söylediğim şey; 'Ben 29 yaşında Almanya A Milli Takımı’na seçildim ve Avrupa Şampiyonu olabildim. Hiçbir zaman geç değildir.' dedim."