Stil nasıl oluşturulur? Konunun uzmanı açıkladı: Eskilerinizi atmayın

Marka Tasarımcı Figen Özkal Erdoğdu, sosyal medyada yoğun ilgi gören moda trendlerine ilişkin dikkat çeken önerilerde bulundu. Erdoğdu, "Eskilerinizi atmayın" dedi. Peki, stil yaratmak ya da stilini yenilemek isteyenler ne yapmalı? Yeni sezonda trend renkler neler? İşte detaylar...

Stil nasıl oluşturulur? Konunun uzmanı açıkladı: Eskilerinizi atmayın

Yeni yıl yaklaşırken dolabını yenilemek isteyenler eski eşyalarını atıp atmamakta kararsız kalabiliyor. Marka Tasarımcı Figen Özkal Erdoğdu, sosyal medyada yoğun ilgi gören moda trendlerine ilişkin "Eskileri atmayın" önerisinde bulundu. Erdoğdu, "Kış için bir kadının dolabında siyah bir elbisesi mutlaka olmalı" diyerek "İncili bir elbise mutlaka bulunmalı. Beyaz gömlek saten veya ipek olabilir" ifadelerini kullandı.

Erdoğdu, sezonun renklerine ilişkin, "Sarı, kırmızı, zeytin yeşilleri, orkide pempeleri gibi renkler yeni sezonda öne çıkan renkler" diyerek, başka birinin tarzına göre giyinmek yerine kişinin kendi vücudunu tanıması gerektiğini ifade etti. 

Stil nasıl oluşturulur?

Stil yaratma planları yapanlar için Erdoğdu, "Stilin içinde; saçtan bütün vücuda, ayakkabısı çantasına kadar hepsi bir bütün. Makyajını oturtursan yarısını aşmış olursun. Giyimde de vücudunu tanıyıp öyle giyinmek gerekiyor. Çanta ve ayakkabıyı da kombinlemek gerekiyor" diye konuştu.

Tasarımcı olmak isteyenler ne yapmalı?

Figen Özkal Erdoğdu, tasarımcı olmak isteyenler için önce eğitim, sonra da çalışarak tecrübe kazanma tavsiyesinde bulunarak, "Kumaşından dikişine kadar her şeye hakim olmalı" dedi.