"Bize sahip çıkmanızı istiyoruz"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, seçimin er meydanı olduğunu ifade ederek, "23 Haziran'da İstanbul bir karar verecek. Ben de bu kararınızı verirken bize sahip çıkmanızı istiyorum" dedi.

"Bize sahip çıkmanızı istiyoruz"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

Of Hayrat Kültür ve Yardımlaşma Derneğince düzenlenen sahur programına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tek amaçlarının Türkiye'yi güçlendirmek olduğunu belirterek, 1980 darbesinde ülkenin en mecalsiz haliyle yakalandığını vurguladı. Şimdi ise Türkiye'nin gittikçe güçlenen bir altyapısı olduğunun altını çizen Soylu, ülkenin dışarıdan yapılmaya çalışılan yönlendirmelere karşı koyduğunu söyledi.

Türkiye'nin Afrin'e girmiş olmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Soylu, "İtiraz ettiler, giremezsiniz dediler girdik. Cerablus'a, Azez'e girdik. Ülkemiz, başka ülkelerin topraklarına huzur getirmeye çalışan bir ülke haline geldi. Avrupa ve Amerika bunu sevmez. Başımıza bir daha felaket gelmemsi için çok önemli adımlar atıyoruz" dedi.

31 Mart gibi seçim görmedim

Ankara, İzmir, Adana, Antalya ve Mersin'i kaybettiklerini ve itiraz etmediklerini söyleyen Soylu, daha önce böyle bir seçim görmediğini vurgulayarak, "Kanun diyor ki açık biçimde, 'sen sandık kurulu başkanı ve üyesi verirken kamu görevlisi vereceksin.' 62 bin kişinin 3'te biri kamu görevlisi değil. Bu kanunun açıkça tahrifatıdır. Bir yanlışlık olduğunu gördük. Bir sandıkta Binali Bey'in 200 tane oyu var, sıfır yazılmış. Sandıklara itiraz ettik. 80'in üzerinde sandıkta Binali Bey'in oyları 200'den, 170'den sıfıra, bire, beşe düşürülmüş. İtiraz ettik ama sadece yüzde 10'unu açtırabildik fark 29 binden 13 bine düştü. Biz hepsini açtıralım dedik Yüksek Seçim Kurulu hayır dedi" diye konuştu.

Bize sahip çıkmanızı istiyoruz

23 Haziran'da İstanbul'un bir karar vereceğini ve bu kararı verirken kendilerine sahip çıkılmasını isteyen Soylu, "Bir seçim yapılırken, seçmen olarak bir karşılaştırma yapalım. Binali Ağabey, Avrasya'dan Marmaray'a kadar, bölünmüş yollardan bir çoğumuzun hayal bile edemeyeceği birçok yatırımın kararını ve iradesini Cumhurbaşkanımızla birlikte alıp uygulamış. Diğer tarafa bakalım. Beylikdüzü'nde belediye başkanlığı yapmış doğru. Dişe dokunur, iyi ürün namını hemen duyurur. Ne yapmış? Ne ortaya koymuş?" dedi.