Sultangazi'de 'patlama sesi' paniği: Halk sokağa döküldü

İstanbul Sultangazi'de patlama sesi duyan mahalleli sokağa döküldü.

Sultangazi'de  'patlama sesi' paniği: Halk sokağa döküldü

İstanbul Sultangazi’de kablolar büyük bir gürültüyle patladı. Patlama sesi üzerine büyük bir panikle sokağa dökülen mahalleli, kendi imkanlarıyla çıkan yangını söndürdü.

Olay, saat 18.00 sıralarında Sultangazi Uğurmumcu Mahallesinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, bir süredir bölgede devam eden fiber internet alt yapı çalışması nedeni ile öğle saatlerinde dumanlar çıkan kablolar büyük bir gürültü ile patlayarak alev aldı. Sesi duyarak doğalgaz patlaması sanan mahalleli büyük panik yaşayarak sokağa döküldü.

İtfaiye olay yerine geldi

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Patlamanın ardından korkudan hızla evlerini boşaltan mahalle sakinleri ıslak battaniye ile alevlerin üstünü kapatarak yangını söndürmeye çalıştı. Olay yerine gelen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri ise vatandaşların söndürdüğü kabloları kontrol etti.
Yaşanan olayı anlatan görgü tanıkları önce şiddetli bir şekilde patlama olduğunu ve ardından zeminde bulunan demir kapağın patlamanın etkisi ile metrelerce havaya savrulduğunu yer altındaki kabloların ise tutuşarak alevlerin yükseldiğini ifade etti.