Sunay Akın 'yaz' demişti... Medine Dinçer'in 'Bir Çakıl Taşı' raflarda yerini aldı

Şair Medine Dinçer 'Bir Çakıl Taşı' adlı kitabını yayınladı. 'Hayatıma yön verdi' dediği Sunay Akın'ın kendisini yazması için teşvik ettiğini söyleyen Medine Dinçer, "Bir dönem yazmayı bırakmıştım, hayatımın akışını Sunay Akın yönlendirdi" ifadelerini kullandı.

Sunay Akın 'yaz' demişti... Medine Dinçer'in 'Bir Çakıl Taşı' raflarda yerini aldı

Medine Dinçer’in ‘Bir Çakıl Taşı’ adlı eseri, Dorlion Yayınları tarafından kitaplaştırıldı. Şair Dinçer, bu kitabın nasıl oluştuğunu da okuyucularıyla samimi olarak paylaştı. Bir dönem yazmayı bıraktığını belirten Dinçer, hayatına yön veren bir olay yaşadığını aktararak; bunun da yazar Sunay Akın olduğunu söyledi.

Bu kitabın yazılmasında Sunay Akın’a borçlu olduğunu ifade eden Dinçer, “Aslında yıllardır şiir yazıyorum. Ama hayatın temposu içinde mücadele ederken çocuklarımı yetiştirirken bir mola vermiştim. Ve aslında moladan ziyade bir daha hiç yazmayacağımı bile düşünmüştüm.” diyor.

Hatta şiirlerini yazdığı bir defteri, okuması için adını hatırlayamadığı bir şaire bıraktığını belirten Dinçer, yıllar sonra o şairin o defteri kaybettiğini öğrendiğinde hayatının şokunu yaşadığını anlatıyor.

Şair olacaktı Dinçer, bütün şiirleri o defterdeydi ve o şimdi kayıptı…. Bütün umutları yerle bir olurken, karşısına hiç ummadığı bir pencerenin açıldığını fark etti. O pencereyi açan da şair-yazar Sunay Akın’dan başkası değildi.

Bir daha ant içmişti, yazmayacağına dair Medine Dinçer ama... Bir gün Sunay Akın’la yan yana gelmiş ve ona “Seni Bu kadar Sevmeseydim” şiirini okumuştu.

Sonrasını şöyle anlatıyor Dinçer: Sunay Akın, çok beğendi. ‘Yazıyor musunuz hâlâ?’ diye sordu, “Yok” dedim. ‘Niye’ dedi? Gülerek “aşk bitti” dedim. O da ‘yazın hocam kaleminiz güzel’ dedi. Ve o kadar mutlu oldum ki anlatamam adeta yeniden ışınlandım, o gazla başladım. Ya dedim kocaman Sunay Akın benim bir şiirimi beğenmiş durur muyum, başladım.

Yazmak özgürlüğün başka bir adı

Dinçer, kitabıyla ilgili olarak ise şu düşünceleri paylaşıyor: Ve tabi bütün bunların yanında var olma çabası yani hayatta değer görme ve hayatı anlatma isteği sevgini gücünü, umudun gücünü. Sevdanın ve aşkın gücünü hep anlatmak istedim ve elbette özgürlüğün sonsuz güzelliğini anlatmak istedim. Aslında Nazım Ustanın dediği gibi bir ağaç gibi tek başına bir orman gibi kardeşçesine olan bir hayata olan özlemim belki de kaleme sarılmama neden oldu. Kim bilir belki de daha özgür olmak isteği. Yazmak özgürlüğün başka bir adıdır çünkü bence.