Süper Kupa'nın sahibi belli oldu

Trabzonspor ve Başakşehir İstanbul'da Süper Kupa'yı kazanmak için mücadele etti.

Süper Kupa'nın sahibi belli oldu

Trabzonspor, Medipol Başakşehir'i 2-1 yenerek TFF Süper Kupa'nın sahibi oldu.

2019 - 2020 sezonunun Türkiye Kupası sahibi Trabzonspor ile Lig Şampiyonu Başakşehir, Süper Kupa mücadelesinde karşı karşıya geldi. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda, zaman zaman etkisini artıran kar yağışı eşliğinde oynanan mücadeleyi, Trabzonspor 2-1'lik skorla kazandı.

Bordo mavililere galibiuyeti getiren golleri 47. dakikada Jorge Djaniny ile 85. dakikada Caleb Ekuban kaydetti. Başakşehir'in tek golü ise 58. dakikada Demba Ba'nın penaltı vuruşundan geldi.

Öte yandan Başakşehir'den Alexandru Epureanu 28'inci ve 73'üncü dakikalarda gördüğü iki sarı kart neticesinde kırmızı kartla oyundan ihraç edildi.

Müsabakanın son anlarında saha kenarı karıştı. Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk ile Trabzonspor Yardımcı Antrenörü Egemen Korkmaz arasında gerginlik çıktı. Büyüyen tartışmanın ardından Başakşehir İdari Direktörü Murat Yaman ve Trabzonspor Yardımcı Antrenörü Egemen Korkmaz kırmızı kart gördü.

Yedek kulübeleri de birbirine girdi

Dakikalar 88’i gösterdiğinde Başakşehir yedek kulübesinde teknik direktör Okan Buruk ve Trabzonspor Yardımcı Antrenörü Egemen Korkmaz arasında tartışma yaşandı. Tırmanan gerginliğe iki takımın yedek kulübeleri de karıştı. Bir müddet devam eden gerginlik iki takımın teknik heyetinin araya girmesi sonucu sona erdi. Yaşanan olayların ardından Trabzonspor Yardımcı Antrenörü Egemen Korkmaz ve Başakşehir İdari Direktörü Murat Yaman kırmızı kart görerek tribüne gönderildi.
Müsabakanın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu, olayların ardından müsabakanın sonuna 13 dakika oynanmamış zaman işaret etti.

İkinci kez müzesine götürdü

TFF Süper Kupa'da Medipol Başakşehir ile Trabzonspor, Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Mücadeleden 2-1 galip ayrılan bordo-mavililer kupayı müzesine götürdü. Karadeniz ekibi daha önce 2010 yılında Bursaspor'u 3-0 yenerek bu kupayı kazanmıştı.
Trabzonspor, bu kupanın eski adı olan Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı da 7 kez almıştı.