Süper Lig'de kimler küme düşecek?

Süper Lig'de bu akşam 2 takım büyük üzüntü yaşacak. 19.00'da başlayacak karşılaşmaların sonucuna göre Göztepe, Bursaspor ve Erzurumspor üçlüsünden ikisi veda edecek. Peki olasılıklar ne? İşte yanıtı...

Süper Lig'de kimler küme düşecek?
Fotoğraflar: PxHere

Sport Toto Süper Lig'in 34. (son) haftasında 1 takım kümede kalma sevinci yaşayacak, 2 takım ise büyük hüzünle lige veda edecek. Daha önce düşmesi kesinleşen Akhisarspor'un ardından Erzurumspor, Bursaspor ve Göztepe üçlüsünden ikisi lige veda ederken aralarından bir tanesi kümede kalmanın sevincini yaşayacak. Son haftaya girilirken Erzurumspor'un 32, Bursapor'un 34 ve Göztepe'nin 35 puanı bulunuyor. En az şansa sahip olan Erzurum'un dahi matematiksel olarak ligde kalma ihtimali bulunuyor.

Maç Programı

19.00 Göztepe - Ankaragücü
19.00 Yeni Malatyaspor - Bursaspor
19.00 Kayserispor - Erzurumspor

Göztepe nasıl ligde kalır?

Göztepe'nin ligde kalabilmesi için Ankaragücü karşısında alacağı galibiyet yeterli olacak. Eğer berabere kalırsa Bursaspor maçının sonucu belirleyici olacak. Bursapor galip gelirse Göztepe ve Erzurumspor ligden düşecek.

Bursaspor nasıl ligde kalır?

Bursaspor ligde kalabilmek için kazanmak zorunda, beraberlik dahi yeterli değil. Kazanır ise Göztepe maçının sonucuna göre tablo şekillenecek. Bursaspor berabere kalır, Göztepe de yenilirse bu kez averaj hesabı devreye girecek.

Erzurumspor nasıl ligde kalır?

Erzurumspor mutlaka kazanmak zorunda ancak kazanması da yetmeyecek. Göztepe'nin kaybetmesi, Bursaspor'un da berabera kalması gerekiyor. O zaman averaj devreye girecek ve Erzurumspor ligde kalacak.

Göztepe, Bursaspor ve Erzurumspor üçlü averaj

Küme düşme hattında yer alan takımların kendi aralarında oynadıkları maçlara bakınca ortaya çıkan tablo çok ilginç. En altta bulunan Erzurumspor üçlü averajda önde yer alıyor.

Göztepe 0-0 Bursaspor
Bursaspor 2-1 BB Erzurum
BB Erzurum 2-0 Bursaspor
BB Erzurum 2-1 Göztepe
Göztepe 0-1 BB Erzurum
Bursaspor 0-0 Göztepe

Göztepe ile Bursaspor'un puan eşitliği halinde ikili averajda eşitlik olduğu için genel averajda şu anda Göztepe 4 gol önde.

Göztepe ile Erzurumspor'un puan eşitliğinde ikili averajda Erzurumspor önde.

Bursaspor ile Erzurumspor arasında ikili averajda Erzurumspor önde.