Galatasaray Karagümrük'ü rahat geçti

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Galatasaray sahasında, Vavacars Fatih Karagümrük'ü 2-0 mağlup etti.

Galatasaray Karagümrük'ü rahat geçti

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Galatasaray ile Vavacars Fatih Karagümrük karşı karşıya geldi. Nef Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi ev sahibi ekip 2-0'lık skorla kazandı.

Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 4. dakikada penaltıdan Gomis ve 12. dakikada Babel kaydetti.

Karagümrük penaltıdan yararlanamadı

Mücadelenin 74. dakikasında Galatasaray ceza sahasında Van Aanholt'un topa elle müdahale etmesi sonucu pozisyonu VAR'da inceleyen hakem Ali Şansalan penaltı kararı verdi. 75. dakikada penaltı atışında topun başına geçen Karagümrük'ün golcüsü Pesic, yaptığı vuruşta Muslera'yı geçemedi.

Bu sonuçla Sarı Kırmızılılar 41 puana yükseldi. Fatih Karagümrük ise 43 puanda kaldı.

Süper Lig'in 32. haftasında Galatasaray deplasmanda Fenerbahçe'ye konuk olacak. Karagümrük sahasında Kasımpaşa'yı ağırlayacak.

Kerem Aktürkoğlu devam edemedi

Bu sezonun flaş ismi Kerem Aktürkoğlu, kasığından problem yaşadı ve 35. dakikada yerini Emre Kılınç'a bıraktı. Şiddetli ağrı sonrasında kasıkta yırtık şüphesi olan başarılı futbolcunun gelecek hafta oynanacak Fenerbahçe derbisinde forma giyip, giyemeyeceği kontrollerden sonra belli olacak.

Galatasaray Karagümrük'ü rahat geçti - Resim : 1

Arda Turan 55 gün sonra kadroda

Galatasaray'da kaptan Arda Turan uzun bir aradan sonra bir maçın kadrosuna dahil edildi.

Tecrübeli futbolcu, son olarak Süper Lig'in 24. haftasında 6 Şubat'ta Aytemiz Alanyaspor ile oynanan müsabakada görev almıştı.

Daha sonra sakatlığı nedeniyle tedavi gören ve bir süre de teknik direktör Torrent tarafından tercih edilmeyen Arda Turan, 55 gün sonra bir maçın kadrosuna alındı.

Galatasaray: 2 - VavaCars Fatih Karagümrük: 0

Stat: Nef

Hakemler: Ali Şansalan, Mehmet Kısal, Murat Ergin Gözütok

Galatasaray: Muslera, Ömer Bayram, Marcao, Nelsson, Van Aanholt, Taylan Antalyalı (Dk. 64 Pulgar), Berkan Kutlu, Babel, Cicaldau (Dk. 64 Barış Alper Yılmaz), Kerem Aktürkoğlu (Dk. 35 Emre Kılınç), Gomis (Dk. 90+4 Halil Dervişoğlu)

VavaCars Fatih Karagümrük: Viviano, Salih Dursun (Dk. 46 Caner Erkin), Biraschi, Luckassen, Balkovec, Biglia, Emre Mor, Bistrovic (Dk. 62 Levent Mercan), Jimmy Durmaz (Dk. 62 Adnan Uğur), Toure (Dk. 46 Karamoh), Pesic

Goller: Dk. 4 Gomis (Penaltıdan), Dk. 12 Babel (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 43 Nelsson (Galatasaray), Dk. 45+2 Salih Dursun, Dk. 68 Luckassen (VavaCars Fatih Karagümrük)