Zirvenin tek hakimi

Süper Lig'in zirve yarışında Trabzonspor, evinde Konyaspor'u ağırladı. Karşılaşmadan 2-1 galip ayrılan Trabzonspor, en yakın takipçisi Konyaspor ile arasındaki puan farkını 12'ye yükseltti.

Zirvenin tek hakimi

Süper Lig 'in 25. haftasında lider Trabzonspor, takipçisi Konyaspor'u evinde ağırladı. Abdullah Avcı'nın öğrencileri iç sahada taraftarlarının önünde 2-1 galip gelerek 3 puanını hanesine yazdırdı. 

Maçtan dakikalar

12' GOL | Edin Visca

21' Siopis, Soner Dikmen'in faulüyle yerde kaldı. Yunan oyuncunun oyunu hemen başlatmasını engelleyen Soner, maçın ilk sarı kartını gören isim oldu.

23' Bakasetas'ın sağ kanattan kullandığı kornere iyi yükselen Cornelius'un yaptığı kafa vuruşunda top direkten auta çıktı.

26' Bytyqi'nin sol kanattan yaptığı ortaya Puchacz'tan önce yükselen Rahmanovic, kaleye çok yakın bir pozisyonda icstediği kafa vuruşunu yapamadı ve Konyaspor net bir fırsattan yararlanamadı.

30' Trabzonspor serbest vuruş kazandı. Bakasetas'ın muhteşem şutunda top üst direkten auta çıktı.

32' Trabzonspor, Konyaspor kalesini duran toplarla yokluyor. 

45' | İlk yarı sona erdi

İkinci yarı başladı.

67' GOL | Trabzonspor, farkı 2'ye çıkardı. Barış Yardımcı ve Adil Demirbağ'dan şık çalımlarla sıyrılan Nwakaeme, boş durumdaki Visca'ya pasını aktardı. Boşnak yıldız, gelişine vuruşunu yaptı ve farkı 2'ye yükseltti. 

83' GOL | Konyaspor, aradaki farkı Cikalleshi ile 1'e indirdi. 

90' karşılaşma Trabzonspor'un 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

Trabzonspor - Konyaspor ilk 11'ler:

Trabzonspor: Uğurcan, Dorukhan, Hugo, Denswil, Puchacz, Siopis, Bakasetas, Abdülkadir Ömür, Nwakaeme, Visca, Cornelius

Konyaspor: Sehic, Skubic, Adil, Abdülkerim, Guilherme, Hadziahmetovic, Soner, Rahmanovic, Bytyqi, Michalak, Hassan