Suriye'de Esed ile anlaşın!

Aynı adımların Mısır İle Suudi Arabistan İle Kuveyt ile de atılmasını bekliyoruz. Türkiye bölgede birleştirici güç olmalıdır, ayrıştırıcı değil. Ortadoğu ülkelerinin iç meseleleri yönetim şekilleri değil Türkiye’ye bağlılıkları ve Türkiye ile dostane ve ticari ilişkileri ön planda tutulmalıdır. Ortadoğu’nun barışı ve Türkiye’nin sınır güvenliği öncelik olmalıdır. 

ABD‘nin işgal ettiği, Rusya’nın işgal ettiği, Fransa, İngiltere, Almanya’nın sömürdüğü bir Ortadoğu’dansa liderlerinin diktatör ilan edilip bir bayram sabahı asıldığı ya da linç edildiği bir Ortadoğu’dansa gavurun askerinin namusunu şerefini ayaklar altına aldığı bir Ortadoğu’dansa rahmetli  Saddam Hüseyin’in, rahmetli Kaddafi’nin, Esed'in, Sisi’nin, Muhammed bin Zeyad’in ve diğer liderlerin yönettiği bir Ortadoğu’yu tercih ederim!

Suriye’ye gelince.. Söyleyecek çok sözüm var. Bölgeye yakın Hatay Reyhanlı’da yetişmiş bir vatandaş olarak Hafız Esed’in hayattayken Türkiye’ye mesefeli bir lider olduğunu, halkına çok katı olduğunu duydum ve biliyorum. Fakat Beşer Esed babasının aksine göreve gelir gelmez Türkiye ile son derece olumlu ilişkiler yürüttüğünü, Suriye iç savaşına kadar sayın Cumhurbaşkanımıza son derece saygılı olduğunu ve sevdiğini biliyoruz.

Göreve geldiğinde Türkiye ile o kadar olumlu bir hava estirildi ki, sınır kapıları açıldı ve günü birlik Hatay’dan Suriye‘ye, Suriye’den Hatay’a seyahatler başladı. Bir an Halep ile Hatay birleşti sandık. Ardından Türkiye’deki gezi parkına benzer bir kalkışma Suriye karıştı ve Sayın Cumhurbaşkanımızın kardeşi Esed katil Esed’e dönüştü. Milyonlarca insanın ölmesine ve ülkesinden göçmesine sebep olan bir katile dönüştü.

Fırsatı kaçırmayan Rusya adeta Suriye’yi işgal etti, YPG, ABD’den aldığı silahlar ve yardımlarla güneyimizde PKK terör devleti kurmaya çalışır oldu. El Nusra ve değişik örgütler Suriye’nin güneyinde petrolü sömüren, Taliban tarzı bir rejim kurmaya çalışır oldular! Savaş öncesi en azından güneyimizde bir devlet varken günümüzde terör örgütleri ve Rusya, ABD‘nin cirit attığı bir terör ve tehdit bölgesi var. Rahmetli Erbakan’ın dediği ‘’Bir gün ateş Suriye‘ye düşerse bilin ki Türkiye’ye düşmüştür ‘’sözleri gerçek oldu, Suriye ‘ye düşen ateş Türkiye’ye de düşmüş oldu!

Afganistan’daki Taliban rejimi ile görüşen hükümetimiz, hatadan dönüp, gurur meselesi yapmayıp Esed ile görüşmeli ve orta noktada anlaşmalıdır. Esed rejimini Rusya’nın, ABD‘nin elinden alıp Türkiye’ye tekrar yaklaştırıp, güneyimizdeki YPG‘nin lağvedilmesi konusunda anlaşmalıdır. Güneyden El Nusra gibi örgütleri çıkartıp, Suriye’nin toprak bütünlüğünü sağlatmalıyız. Suriye’den göç eden Suriyelilerin güvenli bir şekilde ülkelerine dönüşünün anlaşması yapılmalıdır. Yanlışta inat etmeden, sayın Davutoğlu‘nun stratejik derinliğinden çıkarmamız gerekir Suriye politikasını. Sınır güvenliğimizi tekrar sağlayıp, Suriye’nin toprak bütünlüğünü inşa etmemiz gerekiyor. ABD ve Rusya‘nın bölgeden çıkması için Esed ile diyalog ve anlaşma şart.

Allah vatanımıza milletimize zeval vermesin. Vesselam.