Türkiye'deki Suriyelilerin çocuk sayısı ortalama 5'e çıktı

Türkiye'de evli kadın başına ortalama çocuk sayısı 5.3. Bu şu anlama geliyor; 15-49 yaş arası Suriyeli kadınların yaşı ile orantılı olarak çocuk sayısı 7-8’e çıkabiliyor.

Türkiye'deki Suriyelilerin çocuk sayısı ortalama 5'e çıktı

Sözcü'nün haberine göre, Türkiye’de Suriyeli sığınmacıların ortalama çocuk sayısının 5 olduğunu belirtti. Bir ayda nüfusun 4 bin arttığını aktaran Yılmaz, AB'nin ise göçmenler için söz verdiği parayı ödemediğini kaydetti.

Türkiye’de Suriyeli sığınmacıların ortalama çocuk sayısının 5 olduğunu belirtti. Yılmaz, “Evli kadın başına ortalama çocuk sayısı 5.3. Bu şu anlama geliyor; 15-49 yaş arası Suriyeli kadınların yaşı ile orantılı olarak çocuk sayısı 7-8’e çıkabiliyor”

Türkiye’de “Geçici Koruma Statüsü” ndeki Suriyeli nüfusun doğurganlık verileri şöyle:

Evli kadın başına ortalama çocuk sayısı 5.3. Bu şu anlama geliyor; 15-49 yaş arası Suriyeli kadınların yaşı ile orantılı olarak çocuk sayısı 7-8’e çıkabiliyor.

Suriyeli kadınlar için ortalama ideal çocuk sayısının 4.1 olduğu belirtilmiş.

Suriyeli kadınların yüzde 43’ü gebelik önleyici yöntemlere başvuruyor.

Onların da ancak yüzde 24’ü modern koruma yöntemleri uyguluyor.

Yüzde 93’ü; doğum öncesi bir sağlık görevlisinden hizmet almış ve doğumu hastanede gerçekleştirmiş.

Yüzde 89’u da doğum sonrası 41 gün içinde bakım hizmeti almış.

Göç İdaresi verilerine göre; 16 Aralık 2020 tarihi itibarıyla Türkiye’de kayıtlı Suriyeli sayısı, bir önceki aya göre 4 bin 162 kişi artarak, toplam 3 milyon 639 bin 572’ye ulaştı.

TAVAK Başkanı Prof. Şen, AB'nin Suriyeli sığınmacılar için 2018-2020 yıllarına dönük, her yıl için Türkiye'ye 3'er milyar Euro ödeme taahhüdü olduğunu hatırlatıyor.

Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki Suriyeli mülteci müzakeresini hatırlatıyor; Türkiye Avrupa Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı (TAVAK) Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen.

Şen şunları söylüyor:

“AB Karma Parlamentolar Komisyonu'nu çalıştırıp müzakerelere hız vermeliyiz. AB 2018-2020 yılları arasında ödemesi gereken 9 milyar Euro fonu Türkiye'ye yönlendirilmeli.”