Korkunç oyun!.. Çöpten buldu, sonrası facia!.. 5 kardeşten 3’ü hayatını kaybetti!

Suriye’nin İdlib kentinde 15 yaşındaki Abdo Halil, çöpte bulduğu mayını eve getirdi. Kardeşleri ile birlikte kurcaladıkları mayının patlaması sonucu 5 kardeşten 3’ü hayatını kaybetti.

Korkunç oyun!.. Çöpten buldu, sonrası facia!.. 5 kardeşten 3’ü hayatını kaybetti!

Türkiye ve Rusya arasında ateşkes anlaşmasının yapıldığı İdlib’te dram üstüne dram yaşanıyor. Ailesinin geçimini sağlamak için çöp toplayan 15 yaşındaki Abdo Halil, çöpte bulduğu mayını bilmeden eve getirdi ve kardeşleri ile birlikte merak ederek tornavidayla mayına vurmaya başladı. Mayının patlaması sonucu 5 kardeşten 3’ü hayatını kaybederken diğerleri ise yaralandı.

Korkunç oyun!.. Çöpten buldu, sonrası facia!.. 5 kardeşten 3’ü hayatını kaybetti! - Resim : 1

3 çocuğunu kaybeden Esma Halil, İdlib’e rejim tarafından gerçekleştirilen bombardımandan kaçarak kırsaldaki Teltune bölgesine geldiklerini söyledi. Esma Halil, "Çocuklarımın en büyüğü sokaktan çöp ve lastik toplardı. Bir akşam yine topladıklarının yanında elinde bir yuvarlak bir şey vardı. Ancak onu eve bırakıp evden çıktı ve ben gelene kadar buna kimse dokunmasın dedi bizde öyle yaptık. Eve tekrardan gelen oğlum elindeki cisme kardeşleri ile birlikte tornavida ile vurmaya başladı ve daha sonra büyük bir patlama meydana geldi. Mayın başındaki çocuklarımın tamamı yaşamını yitirdi diğerleri ise yaralandı. Sağ kalan çocuklarımın vücutlarından parçaları ben temizledim ancak büyük izler bıraktı. Türkiye’den ricam çocuklarımın tedavileri için bizi Türkiye’ye almasıdır" dedi.

Korkunç oyun!.. Çöpten buldu, sonrası facia!.. 5 kardeşten 3’ü hayatını kaybetti! - Resim : 2