Suudi Arabistan Metaverse'te! Kabe sanal ortamda ziyaret edilebilecek! Kabe sanal ortamda nasıl ziyaret edilir?

Metaverse dünyasına adım atan ülkeler arasında artık Suudi Arabistan var. Kabe sanal ortamda ziyaret edilebilecek. Suudi Arabistan, Kabe ve hac mekanlarının simülasyonunu sanal aleme taşıdı. Kabe sanal ortamda nasıl ziyaret edilir? Suudi Arabistan, Metaverse girişimini başlattı. İşte, detaylar...

Suudi Arabistan Metaverse'te! Kabe sanal ortamda ziyaret edilebilecek! Kabe sanal ortamda nasıl ziyaret edilir?

Suudi Arabistan, Metaverse giriş yaptı. Müslümanlar artık Kabe üzerindeki Hacerülesved taşını sanal olarak ziyaret edebilecek. Kâbe'nin duvarında yer alan ve Müslümanlarca kutsal sayılan siyah ve parlak taş Hacerülesved adı verilen siyah parlak taş sanal olarak görülecek. Hac sırasında hacılar tavaf ederken her bir dönüşte bu taşı selamlar, el sürer veya öperler. İnanışa göre Mekke'nin kutsallığı Kâbe'den, Kâbe'nin kutsallığı da Hacerü'l-esved'den kaynaklanmaktaydı.

Suudi Arabistan Metaverse'te! Kabe sanal ortamda ziyaret edilebilecek! Kabe sanal ortamda nasıl ziyaret edilir? - Resim : 1Hacerü'l-esved'in yaklaşık 50 santimetre ebatlarında bir gök taşı parçası olduğu iddia edilmektedir. Günümüzde bu taşın parçaları gümüş bir çerçeve içinde tutuluyor. Bunun Emevilerin Mekke'yi ele geçirme sırasında verdikleri hasarla ilgili olduğu düşünülmektedir.

Müslümanların artık Hacerülesved taşını ziyaret etmesi oldukça kolay. Suudi Arabistan, "Sanal Hacerülesved" adı verilen bir teknoloji girişimiyle büyük kolaylık sağlıyor. Kabe sanal ortamda nasıl ziyaret edilir? Kabe'yi ziyarete gidemeyen müslümanlar araştırmaya başladı.

Mescid-i Haram'ın resmi Facebook sayfasından yapılan paylaşımda, "Haramain Cumhurbaşkanı Şeyh Abdul Rahman Sudais, Mekke'ye hacca gitmeden önce sanal girişimi deneyimleyebilecek "Sanal Siyah Taş Girişimi"nin açılışına katıldı." sözleri yer aldı.

Yapılan projede sanal gerçeklik gözlükleri aracılığıyla insanlar kendi evlerinden simülasyona katılabilecekler. Müslümanlar, Mekke'deki başlıca hac mekanlarını evlerinden ziyaret edebilecekler.

Yapılan simülasyonda sadece görüp ve duymanın yanı sıra simülasyonu kullanan kullanıcıların dokunma ve koku deneyimlerini hissedebilecekleri belirtildi. Henüz bu sanal gerçeklik teknolojisinin ne zaman insanlarla buluşacağı hakkında bir bilgi verilmedi.