Suudi Arabistan: Türkiye’ye ambargo uygulamıyoruz

Türk mallarına ambargo uygulayan Suudi Arabistan hükümeti yaptığı resmi açıklamada ambargo uygulanmadığını söyledi.

Suudi Arabistan: Türkiye’ye ambargo uygulamıyoruz

Suudi Arabistan tarafından geçen günlerde “Her şeye ambargo uygulayın” açıklaması, yurt dışı basınında da yer aldı. Financial Times tarafından gündeme alınan ambargo konusu “Türk malları üzerindeki gayri resmi Suudi ambargosu küresel moda devlerini vuruyor” başlıklı haberde yer aldı. Söz konusu haberde İspanyol Mango'nun “Türkiye'deki tedarikçilerine ambargo konusunda bilgi verdikleri belirtildi.

Haberde Türkiye'den giden mallara ambargo uygulandığı için Türkiye'de üretim yapan Mango'nun alternatif yollar aradığı da yer aldı. Suudi Arabistan hükümeti tarafından yapılan açıklamada Türk ürünlerine bir kısıtlama uygulanmadığı belirtildi. Hükümetten yapılan açıklamada iki ülke arasındaki ticarette ‘pandemi etkisi dışında dikkate değer bir gerileme olmadığı' vurgulandı.

Hükümetin basın odasından yapılan açıklamada Riyad yönetiminin serbest ticarete ve uluslararası anlaşmalara bağlı olduğu vurgulandı.

İki ülke arasındaki sorunlar havacılık sektörünü de etkiliyor. Dubai ile İstanbul arasındaki uçuşlar pandemi döneminden bu yana yapılmıyor.