Ülke tarihinde bir ilk!.. Artık izin almalarına gerek yok!

Suudi Arabistan yönetimi, kadınların erkek vasilerinin izni olmadan yurt dışına seyahat etmesini sağlayan düzenlemelerin uygulanmasına başlandığını açıkladı.

Ülke tarihinde bir ilk!.. Artık izin almalarına gerek yok!

İçişleri Bakanlığı'ndan bir yetkiliye dayandırılan habere göre, Pasaport ve Medeni Hal İdareleri ile bunların ülke genelindeki şubelerinde ilgili düzenlemeler uygulamaya konuldu.

Suudi Arabistan'da 2 Ağustos'ta Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, kadınlara, baba, eş, erkek kardeş ve hatta oğulları gibi erkek vasilerin izni olmaksızın pasaport çıkarma ve yurt dışına seyahat etme konusunda erkeklere tanınan hakların aynısının tanınması ifade edilmişti.

Düzenlemelerin öncesinde kadınlar ve 21 yaşından küçük erkeklerin yurt dışına yapacakları seyahatlerde vasilerinin iznini alması gerekiyordu.

Düzenlemeler ayrıca evli kadınların ikamet adresinin eşin ikamet adresi olması zorunluluğunu ortadan kaldırıyor, kadınlara ilk defa doğum, evlilik, boşanma ve resmi aile evraklarının çıkarılması ile küçük çocukların vesayetinin alınması hakkını da veriyor.