İsveç devlet televizyonu, terörist 'Mazlum Kobani' ile röportaj yaptı

NATO üyeliği isteyen İsveç'in devlet televizyonu SVT, terörist Mazlum Kobani kod adlı Ferhat Abdi Şahin ile Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yapacağı operasyonla ilgili röportaj yaptı.

İsveç devlet televizyonu, terörist 'Mazlum Kobani' ile röportaj yaptı

NATO üyeliği isteyen fakat teröristlere olan tutumu yüzünden Türkiye'nin onayını alamayan İsveç, devlet televinyonu SVT'ye terörist Mazlum Kobani kod adlı Ferhat Abdi Şahin'i çıkardı. Terör örgütü YPG/PKK elebaşlarından Mazlum Abdi kod adlı Ferhat Abdi Şahin saklandığı sözde makamından SVT'ye açıklamalarda bulundu.

İsveç'in NATO üyeliği konusunda Türkiye ile görüşmeler yaptığı bir dönemde SVT'ye saklandığı sözde makamından açıklamalarda bulunan Şahin, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyini terörden temizlemek için yapacağı muhtemel bir operasyona cevap vereceklerini söyledi.

Türkiye'nin muhtemel operasyonu için NATO ülkelerine baskı yaptığını iddia eden terörist elebaşı Şahin, "İsveç'in kendilerine verdiği desteğin devam etmesi ve bu desteğin siyasi ve ahlaki olduğunu açıklaması gerektiğini" kaydetti.

SVT, terör örgütü YPG/PKK'nın elebaşlarından Salih Müslim ile de Suriye'nin kuzeyinde saklandığı ABD askeri üssünde 25 Mayıs'ta röportaj yapmıştı. Bu röportaja tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Özellikle İsveç, Stockholm’ün caddelerinde teröristleri gezdiriyor, kendi polisleriyle onları güvence altına alıyor. Hatta hatta görüşmeyi yaptıkları günün akşamında İsveç devlet televizyonunda Salih Müslim denen teröristi konuşturarak bize her türlü yanlışı yapıyor." ifadelerini kullanmıştı.