Camiler 1 Şubat’tan itibaren yeniden ibadete açılacak

Dünyada koronavirüs hayatın her alanına etki ediyor. Kapatılan ibadethanelerle ilgili yeni açıklama geldi. Tacikistan’da, salgın nedeniyle ibadete kapatılan camilerde, 9 aylık aradan sonra 1 Şubat'tan itibaren yeniden toplu namaz kılınacak.

Camiler 1 Şubat’tan itibaren yeniden ibadete açılacak

Tacikistan Koronavirüsle Mücadele Komisyonu kararına göre, ülkedeki COVID-19 salgınıyla ilgili durumun kademeli olarak normalleşmesi dikkate alınarak salgın nedeniyle 18 Nisan 2020’de geçici olarak ibadete kapatılan camiler, 1 Şubat’tan itibaren sıhhi kurallara uygun olarak yeniden açılacak.

Namaz saatlerinde camide olmak isteyenler için bir ülkeden iyi haber geldi. Cemaatle namaz kılmaya önem veren ve ezan saatlerinde camii önünde toplananlar için getirilen bazı şartlar var. Bulaşıcı hastalıkların önlenmesi için hijyen kurallarına ve maske takma zorunluluğuna riayet edilmeyen camiler ise yeniden kapatılacak.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, ilk vakanın Nisan 2020'de görüldüğü ülkede en son 10 Ocak'ta, 3 koronavirüs vakası tespit edilmişti. Virüs saptananların iyileşerek taburcu edilmesiyle hastanelerde COVID-19 tedavisi gören kalmadı.

Salgının başından beri virüsün 13 bin 308 kişide tespit edildiği Tacikistan'da, 13 bin 218 kişi iyileşti, 90 kişi ise virüs nedeniyle hayatını kaybetti.