Taciz ihbarına gittiler, kaçak sığınmacıları yakaladılar!

Okmeydanı’ndan taciz ihbarı yapılan adreste kaçak sığınmacılar ortaya çıktı. İlginç anlar ise saniye saniye kayıt edildi.

Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Devriye Ekipler Amirliği polisleri, Beyoğlu Okmeydanı bölgesindeki bir adres aldıkları taciz olduğu ihbarını değerlendirerek harekete geçti. Belirtilen adrese gelen polis ekipleri, çevrede inceleme yaptıktan sonra eve baskın düzenledi.

Polis ekipleri taciz olayı için baskın düzenledikleri adreste Afganistan ve Pakistanlı kaçak sığınmacılarla karşılaştı. Ev içerisinde arama yapan polis ekipleri, kaçak sığınmacıları yakalayarak polis merkezine götürdü. Emniyette işlemleri tamamlanan kaçak sığınmacılar, sınır dışı işlemleri için göç idaresi merkezine gönderildi.

Ev sahibine ceza, kaçak sığınmacılar ise sınır dışı

Öte yandan kaçak sığınmacıların saklandığı ev sahibine ise, “Geçerli seyahat belgesi, Türkiye Cumhuriyeti yetkili makamlarından verilmiş yabancı kimlik kartı, ikamet izni veya geçerli yol izin belgesi olmayan yabancı şahıslara mülkiyetindeki gayrimenkulü kiralamak” suçundan toplamda 36 bin 36 TL para cezası kesildi. Öte yandan yaşananlar ise kameralara yansıdı.