Tahkim Kurulu'ndan Terim'e kötü haber

TFF Tahkim Kurulu, Fatih Terim'in 2 maçlık cezasını onadı. Terim, Hatayspor, Karagümrük maçlarında kulübede olamayacak. Terim'in yerine sarı kırmızılılar, Levent Şahin önderliğinde 2 maça çıkacak.

Tahkim Kurulu'ndan Terim'e kötü haber

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Galatasaray Kulübünün, Fatih Terim ve yardımcı antrenör Ümit Davalanın iki maçlık cezalarına yaptığı itirazı reddederek, verilen cezaları onadı.

Tahkim Kurulunca alınan kararlar şöyle:

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş.nin teknik sorumlusu Fatih Terim ve antrenörü Ümit Davala ile ilgili PFDK'nın 25.03.2021 tarihli E.2020-2021/878 K.2020-2021/1085 sayılı kararına itirazı incelendi. Yapılan müzakere neticesinde;

- Galatasaray Sportif Sınai ve TicariYatırımlar A.Ş.nin teknik sorumlusu Fatih Terimin rakip takım mensubuna yönelik hakareti nedeniyle FDT'nin 41/1-c ve 35/4. maddeleri ve FDT'nin 12. maddesinin uygulanması suretiyle 2 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesi giriş yasağı ve 13.000,00 TL para cezası cezalandırılmasında, sübut, hukuki niteleme ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile cezanın onanmasına, oybirliği ile,

- Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş.nin antrenörü Ümit Davala'nın rakip takım mensubuna yönelik hakareti nedeniyle FDT'nin 41/1-c ve 35/4. maddeleri ve FDT'nin 12. maddesinin uygulanması suretiyle 2 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesi giriş yasağı ve 13.000,00 TL para cezası cezalandırılmasında, sübut, hukuki niteleme ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile cezanın onanmasına, oybirliği ile karar verilmiştir.