Taksim'de çarşaflı genç kızlara hakaret etmişti… O kadına hapis cezası

Taksim'de çarşaf giyinen genç kızlara hakaret ettiği gerekçesiyle, 2 ayrı suçtan 5 yıla kadar hapis talebiyle yargılanan sanık Emel C., 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Sanık savunmasında, "Başıma bunu getirdiğim için çok pişmanım'' dedi.

Taksim'de çarşaf giyinen genç kızlara hakaret ettiği gerekçesiyle, 2 ayrı suçtan 5 yıla kadar hapis talebiyle yargılanan sanık Emel C., 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

“Çok pişmanım”

Duruşmada son savunmasını yapan sanık Emel C., ‘’Başıma bunu getirdiğim için çok pişmanım. Hiçbir şekilde aşağılama kastım yoktur. Beraatımı talep ederim’’ ifadelerini kullandı.

Alınan savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme, sanığın ‘terbiyesizlik yapma’, ‘pislik yapma’, ‘erkeksen gel yüzüme söyle’ şeklindeki sözlerinin, muhatabının onur, şeref ve saygınlığını rencide eder boyutta olmayıp, rahatsız edici, kaba ve nezaket dışı hitap tarzı niteliğinde olduğunu belirterek, ‘hakaret’ suçunun unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraatına karar verdi.

Sanık Emel C.’yi ayrıca 'halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama' suçundan, suçun işleniş biçimi, sanığın şahsi ve sosyal halini de dikkate alan mahkeme, sanığı neticeten 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme ayrıca, sanığın yeniden suç işlemeyeceği konusunda kanaat oluşturduğunu da belirterek hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.