Vahşetleri bitmiyor! Taliban genç sporcunun kafasını kesti

Taliban Afganistan'daki vahşetlerine her gün bir yenisini ekliyor. Dünya gündemine düşen Taliban'ın genç bir kadın voleybolcunun kafasını kestiği ve kesik başının fotoğraflarını sosyal medyada yayınladığı haberler tüyler ürpertti.

Vahşetleri bitmiyor! Taliban genç sporcunun kafasını kesti

Kadınların spor yapmasını hatta en temel özgürlüklere sahip olmasını yasaklayanTaliban örgütü, vahşetlerine son vermiyor. Ülkedeki kadın sporcular korku içinde yaşarken Kabil gençlik takımının yükselen voleybol yıldızı Mahjabin Hakimi arkadaşları gibi kaçıp kurtulmayı başaramadı. Taliban Hakimi'yi bu ayın başında katlettikten sonra fotoğraflarını paylaştı.

Genç kızın ölümü ancak şimdi haberlerde yer alabiliyor. Çünkü militanların, Mahjabin Hakimi'nin ailesini, olanları kimseye söylememeleri için tehdit ettiği ortaya çıktı. Umut vadeden sporcunun kesik kafasının mide bulandırıcı fotoğrafları internette yayınlandı. Bunun üzerine Hakimi'nin antrenörü, açıklama yapması gerektiğine karar verdi.

Hakimi'nin koçu, voleybol takımının tüm oyuncularının yanı sıra ülkedeki diğer kadın sporcuları hakkında açıklamalarda bulundu ve "Durumları kötü, çaresizlik ve korku içindeler” dedi.

Ağustos ayında İngiltere'ye kaçan takımın bir üyesi olan Zahra Fayazi, daha önce bir oyuncunun Taliban tarafından nasıl öldürüldüğünü anlatmıştı. Geçen ay BBC'ye yaptığı açıklamada, "Oyuncularımız şehirden kaçmak başka yerlerde yaşamak zorunda kaldı" dedi. Zahra Fayazi, ayrıca "Kendilerini ve ailelerini kurtarmak için spor ekipmanlarını bile yaktılar. Sporla ilgili hiçbir şeyi saklamak istemediler. Çünkü hayatlarından korkuyorlar." diye ekledi.