Taliban'ın yeni kararı ekrana yansıdı: Ülkemin kadınları için bir başka kara gün

Taliban yönetiminin, Afganistan'daki kadın televizyon sunucuları ve konuk kadınların yüzlerini örtmeleri talimatı ekrana yansırken kadınlar duruma tepki gösterdi: Ülkemin kadınları için bir başka kara gün

Taliban'ın yeni kararı ekrana yansıdı: Ülkemin kadınları için bir başka kara gün

Pazar günü yayınlarındaki kadınlar peçe ile yüzlerini örterek ekrana çıktı. Bir gün önceki bazı yayınlarda, karara direnen bazı kadınlar yüzleri açık olarak yayına katılmıştı. Bir kadın sunucu televizyonda çalışan kadınların direndiğini ancak yöneticilerin baskısı ile karşılaştıklarını söyledi. TOLOnews, Ariana Televizyonu, Shamshad TV ve 1TV kanallarındaki yayınlar peçeli şekilde yapıldı.

Bir erkek sunucu da kadınlara getirilen yasağı protesto için ekrana maske ile çıktı. TOLOnews sunucularından Farida Sial BBC'ye yaptığı açıklamada, "Evet Müslümanız ve örtünüyoruz, saçlarımızı saklıyoruz tamam ama bir sunucu için iki üç saat ağzı kapalı yayın yapmak çok güç" dedi.

Yine TOLOnews sunucularından Sonia Niyazi, AFP haber ajansına yaptığı açıklamada, "Direndik ve maske takmaya karşı olduğumuzu söyledik. Eğer karara uymazsak işten atılma veya başka işlere çekilme uyarısı aldık" dedi.

Aynı kanalın yayın yönetmen yardımcısı olan Khpolwak Sapai, Facebook postunda "Bugün çok üzüntülüyüz" mesajını paylaştı. BBC'ye isminin kullanılmamasını isteyerek konuşan bir kadın gazeteci, "Bugün ülkemin kadınları için bir başka kara gün" dedi.