Afganistan'da bir kadın çarşafın altına kırmızı pantolon giydiği için 75 kırbaç darbesiyle cezalandırıldı

Afganistan'da bir kadın zorla giydirilen çarşafın altına kırmızı pantolon giydiği için Taliban üyeleri tarafından 75 kırbaç darbesiyle cezalandırıldı. Görüntüler sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. 

Afganistan’da Ağustos ayında Kabil’i ele geçirdikten sonra Taliban yönetiminden kaçan binlerce kişi ülkeden çıkmak için havaalanına gitmişti. O günler dünyanın hafızasına uçaktan güşen Afganlının görüntüleri ile kazınmıştı.

Ordu hiçbir direnç göstermeden kontrol bölgelerini Taliban’a devrederken, yeni cihadist yönetime karşı itiraz sesi bir tek kadınlardan yükselmişti. Başta başkent Kabil olmak üzere ülkenin bir çok kentinde Taliban’ı protesto eden kadınlara sert müdahaleler yapılmıştı.

 Taliban yönetimi ülkede yaşayan kadınların kabusu. Sosyal medyaya düşen ve İster iddia edildiği gibi kırmızı pantolon giymekten ya da başka bir sebepten olsun kırbaşlanan kadının görüntüleri kabusun devam ettiğini gösteriyor.

Görüntülerde toprak zemin üzerine uzatılan kadının başını ve ayaklarını iki erkek tutarken, bir diğer erkeğin kadının sırtına kırbaç darbeleri indirdiği anlar görülüyor.

 Görüntlerindeki kadının kimliği meçhul.