Akkuyu Nükleer'de yeni gelişme

Tamamlandığında Türkiye'nin ilk nükleer santrali olacak Akkuyu Nükleer'de yeni bir etaba başlamak üzere birinci ünitenin reaktör kabının montajı tamamlandı.

Akkuyu Nükleer'de yeni gelişme

İnşaatı bittiğinde Türkiye'nin ilk nükleer enerji santrali olacak olan Akkuyu Nükleer Santrali'nde yeni bir gelişme daha yaşandı. Mersin'de inşa edilen enerji santralinde birinci ünitenin reaktör kabının montajı tamamlandı.

Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Cumhuriyetin 100. yılının, nükleer enerji ile taçlanacağı duyuruldu.

Mersin ilinin Gülnar ilçesinde bulunan Yanışlı mahallesinin Akkuyu mevkiinde inşa edilecek olan nükleer enerji santralidir. tır. İnşaatı bittiğinde Türkiye'nin ilk nükleer enerji santrali olacak olan Akkuyu Nükleer Santrali'nde yeni bir gelişme daha yaşandı. Mersin'de inşa edilem enerji santralinde birinci ünitenin reaktör kabının montajı tamamlandı. Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Cumhuriyetin 100. yılının, nükleer enerji ile taçlanacağı duyuruldu.