Tanju Özcan'a siyaseti yasaklayın!

Son şok ise tesettürlü bir kadınla olan diyaloğuydu. Bu sefer siretiyle suretinin nasıl farklı olduğu çırılçıplak ortadaydı.

Dün ise İdare Mahkemesi, Bolu Belediyesi’nin sığınmacılarla ilgili uygulamak istediği ayrımcı kararlara karşı yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bu ülkede her şeye rağmen hukuk işlemeye devam ederse bu nazi artığı siyaset aklıyla çok daha güçlü mücadele edilebileceğini gösterdi bu karar bize.

Ekonomik buhranın olduğu her toplumda kendisinden başka her ırk ve inanca tepeden bakan, toplumun menfaatleri adı altında, bireylerin temel hak ve hürriyetlerini yok sayan faşizan zihniyet türer. Ancak bizim gibi İslam inancı iliklerine kadar sosyolojik yapısında da kendine yer bulmuş toplumlarda Tanju Özcan ve temsil ettiği zihniyet yer bulamayacaktır!

Kimse bu ülkede sığınmacıların ülkemize entegrasyonu konusunda başarılı bir çalışma yapıldığını iddia edemez. Ancak başarısızlığı da kimse ülkelerinde son 40 yılın 30’unda savaş olan Afganlara mal edemez. Dünya devletlerinin üzerinde vekalet savaşları verdiği Suriye halkının savaştan yaşamlarını devam ettirmek adına sığınmasına nasıl sırtımızı dönebiliriz? Bizler hatayı sığınmacıları kabul ederek değil, sığınmacıların entegrasyonunu sağlayamayarak yapıyoruz.

Entegrasyon süreçlerini başaramadıkça da Neo Nazi düşünceli Tanju Özcan gibilere gün doğuyor. 1. Dünya Savaşı sonrası Almanya’da Hitler, İtalya’da Mussolini’nin benzer söylemlerle günden güne güçlendiğini unutmamak gerek. Avrupa bu kafa yapısıyla milyonlarca evladını 2. Dünya savaşında kaybetti.  Bizim gibi İslam inancının hoşgörüsü, misafirperverliği genetik kodlarında olan bir toplumda bu söylemlerle bir kişinin siyaset yapmasını derhal engellemek gerekir.

Bir an önce Tanju Özcan’a siyaset yasağı getirilmelidir ! Siyasetçilerin toplumun önünde olma, topluma liderlik ve öncülük etme ödevleri bulunur. Tanju Özcan gibi ayrımcı, toplumun diğer kesimlerine tepeden ve aşağılayarak bakan 1930’lu yıllardan kalma düşünce yapısına bu ülkenin evlatlarının tahammülü yok! Bu düşünceyle mücadele etmezsek dedelerimizin Orta Asya’dan göç etmesi gerçeğimize ne diyebiliriz? Tanju Özcan bir yerde bizleri Avrupa sınırlarından, Anadoludan uzaklaştırmaya çalışan Avrupa faşistlerine düşünsel bazda hizmet etmektedir!

Yazımı Kur’an-ı Kerim’in Hücurat Suresinin 13. Ayetiyle bitirmek istiyorum:

“Ey insanlar! Şüphesiz sizi bir erkek ile bir dişiden yarattık, tanışasınız diye sizi kavim ve kabilelere ayırdık, Allah katında en değerli olanınız O’na itaatsizlikten en fazla sakınanınızdır. Allah her şeyi hakkıyla bilmektedir, her şeyden haberdardır.”