Bakan Pakdemirli açıkladı! O paylaşımların sırrı ortaya çıktı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sosyal medya hesabından üst üste yaptığı paylaşımların sırrı ortaya çıktı. Pakdemirli, "Nesli tükenen tüm canlılara dikkat çekmek, çevreyi ve doğal ekosistemi daha güçlü korumak adına bir farkındalık oluşturmak istedik ve bunda da başarılı olduk" dedi.

Bakan Pakdemirli açıkladı! O paylaşımların sırrı ortaya çıktı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin, sosyal medya hesabından 1 gün arayla yaptığı 3 paylaşım merak uyandırdı. Bakan Pakdemirli, yaptığı paylaşımların amacını açıkladı. Pakdemirli konuyla ilgil açıklamasında, "Sosyal medyada, nesli tükenen tüm canlılara dikkat çekmek, çevreyi ve doğal ekosistemi daha güçlü korumak adına bir farkındalık oluşturmak istedik ve bunda da başarılı olduk" diye konuştu.

Pakdemirli, bütün Avrupa kıtasında yaklaşık 12 bin bitki türünün bulunmasına karşın, yaklaşık 4 bininin Türkiye’nin coğrafyasına has olduğunu belirterek, “Avrupa kıtası ile aynı sayıda bitki türüne ev sahipliği yapıyor. Ayrıca Anadolu; 150 memeli ve 130 sürüngen türü ile 490 kuş türünün görüldüğü bir coğrafya” dedi.

Bakan Pakdemirli, türlerin yok olmak konusunda karşı karşıya kaldığı tüm bu olumsuzluklara karşı Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) ile “Yeni Bir Metodoloji Kapsamında Türkiye'nin Nesli Tehlike Altında Türleri için Tür Eylem Planları Hazırlanması, Uygulanması ve İzlenmesi” projesi başlattıklarını açıkladı.

Pakdemirli, proje kapsamında tür koruma konusunda mevcut çalışmaların artırılmasını, Model Tür Eylem Planlarının hazırlanmasını, Avrupa Birliği ülkelerindeki iyi uygulamaların incelenmesi ve paydaşlar arasında tür koruma konusundaki bilincin ve farkındalığın artırılması hedefiyle Nesli Tehlike Altında Türleri için Tür Eylem Planları oluşturulmasının planlandığını ifade etti. 

Pakdemirli, konuşmasında, “Birinci önceliğiniz, nesli tehlike altında olan türleri bulmak ve koruma altına almaktır. Evlatlarımıza eksiksiz bir doğa teslim etmek için dağ-tepe demeden gece-gündüz demeden çalışın. Ben daima sizlerin yanındayım, yanında olmaya da devam edeceğim” şeklinde konuştu.

Bakan Pakdemirli, üç farklı paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Nesli tükendi deniliyordu..."

"Belki de yalnız yaşamayı sevdiğinden kimse ona ulaşamamıştı."

"Yaşadığına dair kanıtlar elimizde. Büyük bir titizlikle onu koruyor ve tüm coğrafyamıza yaymak için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Tüm detaylar yarın saat 10.00’da…"