Pakdemirli'den ayçiçek yağı ve şeker kotası açıklaması!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Tarım Kredi Kooperatifi mağazalarında ayçiçek yağı ve şeker satışlarına kota getirilmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

Pakdemirli'den ayçiçek yağı ve şeker kotası açıklaması!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Tarım Kredi Kooperatifi mağazalarında ayçiçek yağı ve toz şekere kota getirilmesinin ardından başlayan tartışmalara ilişkin olarak Türkiye'nin gıda stoklarının yeterli olduğunu öne sürdü. Pakdemirli, "Yani Türkiye'de kimse sentetik olarak veya gereksiz bir yere gıda stoklarıyla alakalı spekülasyon yapmaya kalkmasın" dedi. 

"Kimse spekülasyon yapmaya kalkmasın'' 

Bekir Pakdemirli, "Türkiye’de kimse, sentetik olarak veya gereksiz yere gıda stoklarıyla alakalı spekülasyon yapmaya kalkmasın. Geçen hafta içerisinde şekerle ilgili sanki arz problemi varmış gibi bir konu yapılmaya çalışıldı. Bugün itibarıyla Türk Şeker Fabrikaları, arzına devam etmekte, sektörümüzde arz fazlası var. Hatta bu arz fazlasının önemli bir kısmı da ihracat oluyor. Pandeminin başından beri Türkiye, güçlü üretim alt yapısı ve gıda sanayi perakende ve lojistik sektörleriyle hiçbir problem yaşamadı. Bundan sonra da tüketicimize hiçbir problem yaşatmıyor olacağız. Elbette gıda fiyatlarıyla alakalı ciddi bir artış var. Bu artışın ana ve temel sebeplerinden bir tanesi, yurt dışı fiyatlarında çok ciddi bir tırmanış var. Birkaç misline çıkan fiyatlar var. Tüm dünyadaki gelişmiş ülkeler de dahil olmak üzere gıda fiyatlarındaki artış, dünyanın ana gündemine oturmuş durumda. Biz bununla ilgili olarak, ilgili gıda komitelerinden hem kısa, hem orta, hem de uzun vadeli tedbirlerin hepsini hükümetimiz içerisinde konuşuyoruz" ifadelerini kullandı.