Tatil dediğin doğa ve denizsiz olmaz diyorsanız Mavi Tur tam size göre! Alışılagelmişin dışında bir tatil deneyimi yaşayın! Peki, Mavi Tur (Yolculuk) nedir? İşte detaylar...

Mavi Tur; Akdeniz ve Ege rotalarında tekne ve yatlarla düzenlenen tatil tipine verilen genel bir isimdir. Bodrum'dan Antalya'ya kadar farklı rotalar üzerinde tekne, gulet ve yat ile çıkılan tatil amaçlı bu yolculuk ile turizm dünyasında yeni bir sektör oluştu. Özellikle doğa ve deniz ile iç içe olmak istiyorsanız mavi tur (yolculuk) tam size göre. Peki, Mavi tur nedir?

Tatil dediğin doğa ve denizsiz olmaz diyorsanız Mavi Tur tam size göre! Alışılagelmişin dışında bir tatil deneyimi yaşayın! Peki, Mavi Tur (Yolculuk) nedir? İşte detaylar...

Mavi Tur kavramı ünlü kadın yazar Azra Erhat’ın 1957 yılında yayınlanan “Mavi Yolculuk” adlı kitabından esinlenilerek ortaya çıkmıştır. Yazarın Ege kıyılarında tekne ile yaptığı muhteşem yolculukları anlattığı bu kitabı insanların bu tür yolculuklara karşı ilgi duymasını sağladı.

DOĞA VE DENİZLE İÇ İÇE TATİL

Günümüzde Mavi Turların ünü sadece ülkemizle sınırlı değil, hemen hemen tüm dünyadan on binlerce insan her yıl Ege ve Akdeniz kıyılarında farklı rotalarda bu deneyimi yaşamak için Türkiye’ye akın ediyor. Bu nedenle Mavi Tur Türkiye’nin en önemli turistik aktivitelerdendir. Eğer unutulmaz bir tatil geçirmek, doğa ve denizle baş başa kalmak istiyorsanız Mavi Tur alternatiflerini mutlaka gözden geçirmelisiniz.

Tatil dediğin doğa ve denizsiz olmaz diyorsanız Mavi Tur tam size göre! Alışılagelmişin dışında bir tatil deneyimi yaşayın! Peki, Mavi Tur (Yolculuk) nedir? İşte detaylar... - Resim : 1

Mavi Tur, denizin ihtişamlı güzelliklerini incelemek, doğayla bütünleşmek, deniz, kum ve güneş üçlüsünü en iyi şekilde yaşamak isteyenler için ideal bir seçenektir. Denizin tadını çıkarırken Akdeniz ile Ege Denizi arasındaki doğal ve antik güzellikleri bir arada görebilirsiniz. Mavi Tur, yolcularına Yunan Adalarını gezme fırsatı da sunar.

Enfes koylarda, el değmemiş bakir güzellikleri görmek “tatil” anlayışını bir anda değiştiriyor. Kabin kiralama hizmetinin yanında isteğe bağlı olarak teknenin tamamını kiralama ve rotanızı kendinize göre çizme seçeneği de bulunuyor.

Tatil dediğin doğa ve denizsiz olmaz diyorsanız Mavi Tur tam size göre! Alışılagelmişin dışında bir tatil deneyimi yaşayın! Peki, Mavi Tur (Yolculuk) nedir? İşte detaylar... - Resim : 2

BİRÇOK AKTİVİTEYE KATILABİLİRSİNİZ

Sonsuz maviliklere doğru yolculuk yaparken birçok aktiviteye katılmak da mümkün. Çeşitli su sporları, balık avlama, yüzme, dalış gibi etkinliklere katılabileceğiniz yolculuğunuzda; Antalya, Marmaris, Kekova, Kaş, Kalkan, Fethiye, Göcek, Marmaris ve Bodrum gibi gözde tatil beldelerinin en harika koylarında ve antik alanlarında zaman geçirme fırsatı da yakalayabilirsiniz.

Alışagelmiş tatillerden çok daha farklı olan Mavi Tur ile keşfedilmemiş doğal güzelliklerin içerisinde yer alıp, antik yerleşim yerlerini yerinde ziyaret ederek tarihin derin sayfalarına doğru bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Tüm bunların yanında, teknenizin demirlendiği yerlerde düzenlenen eğlencelere katılarak keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. Kalabalık şehir hayatından sıyrılarak sakin, sessiz ve huzur dolu zamanlar geçirmek istiyorsanız Mavi Tur’u tercih edebilirsiniz.

CAN MUTABAKANİ