TCMB sıkılaştırmaya gidebilir

Merkez Bankası'nın 24 eylül Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı gerçekleştirilecek. Pandemi dinamiklerinde ekonomik toparlanmayı sürdürmek ve diğer merkez bankalarının parasal genişleme programlarını izlemek için faiz oranlarında değişiklik yapmayacağı tahmin ediliyor.

TCMB sıkılaştırmaya gidebilir

Merkez Bankası'nın 24 eylül Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı gerçekleştirilecek. Piyasada, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) pandemi dinamiklerinde ekonomik toparlanmayı sürdürmek ve diğer merkez bankalarının parasal genişleme programlarını izlemek için faiz oranlarında değişiklik yapmayacağı tahmin ediliyor. Piyasa fonlama oranını artırarak para politikasında sıkılaştırmaya devam edilebilir.

Sanayi üretimi temmuzdaki toparlanmayı yansıtıyor

Takvim etkisinden arındırılmış verilere göre Türkiye’nin sanayi üretimi temmuzda geçen yıla göre yüzde 4,4 arttı; mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sanayi üretimi ise bir önceki aya göre yüzde 8,4 arttı. Düzeltilmemiş verilere göre sanayi üretiminde geçen yıla göre yüzde 0,9 daralma yaşandı

TCMB Beklenti Anketi: Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 11,46

Kısa vadeli enflasyon beklentilerine bakıldığında; Eylül enflasyonunun yüzde 1,07, Ekim enflasyonunun yüzde 1,46 ve Kasım enflasyonunun yüzde 0,65 olması bekleniyor. Bu aylarda enflasyon beklentiler doğrultusunda artarsa ​​yıllık enflasyon Eylül, Ekim ve Kasım aylarında sırasıyla yüzde 11,86, yüzde 11,26 ve yüzde 11,56 olacak.