Gençlerin katilleri hakkında karar çıktı

23 yaşındaki genç kadına tecavüz edip yanındaki 24 yaşındaki erkek arkadaşıyla birlikte vahşice öldüren inşaat işçileri idam ile cezalandırıldı. İşçilerin avukatları daha önce verilen idam kararına itiraz etmişti.

Gençlerin katilleri hakkında karar çıktı

Tatil için Tayland'a giden 23 yaşındaki Hannah Witheridge ve 24 yaşındaki David Miller çifti, 15 Eylül 2014'te vahşice öldürülmüştü. O cinayetler hakkındaki davada iki göçmen için idam kararı verilmiş ancak avukatlar itiraz etmişti. O itirazlar hakkında yapılan inceleme sonuçlandı. Tayland'ı sarsan cinayet davasında kesin karar verildi.

Tatilden birkaç gün sonra da İngiliz çiftin cesedi çıplak olarak kıyıya vurmuş, Hannah Witheridge ismindeki kadının tecavüz edildikten sonra öldürüldüğü tespit edilmişti. David Miller'ın da sevgilisini korumaya çalışırken öldürüldüğü belirtilmişti.

Vahşi cinayet Tayland'da büyük olay olmuş ve şüpheli herkesten tek tek DNA örnekleri alınmıştı. Olayla ilgili olarak, her ikisi de 21 yaşında olan Myanmarlı göçmen işçiler Win Zaw Htun ve Zaw Lin suçlanmıştı.

İkili olay yerinde cinayeti nasıl işlediklerini de anlatmış ancak daha sonra polisin kendilerine işkence uygulaması nedeniyle bu yönde ifade verdiklerini söylemişti. Göçmen işçiler, DNA analizindeki delillere dayanarak 2015'te idam cezasına çarptırılmış ancak ikisi bu kararı reddetmişti ve itiraz etmişti.

The Guardian'da yer alan habere göre itirazları değerlendiren üst mahkeme işkenceye rastlanmadığını ve idam kararının geçerli olduğunu açıkladı. İşçilerinin avukatları ise idam cezasının ömür boyu hapse döndürülmesi için uğraşacaklarını belirtti. Genç çiftin ailesi ise olayın ardından adaletin yerini bulduğunu belirtti.