Teknopark çalışanı ayda 12 gün evden çalışabilecek

Teknopark evden çalışma hakları yüzde 40’tan yüzde 60’a çıkartılacak. Yeni uygulamaya 1 Aralık’tan itibaren başlanacak.

Teknopark çalışanı ayda 12 gün evden çalışabilecek

Teknopark çalışanları için, koronavirüs salgın riski nedeniyle alınan önlemler kapsamında Hazine Maliye Bakanlığı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın mart ayında alınan ortak karar alınmıştı. Buna göre evden çalışmaya uygun işler yapan personelin haftalık çalışma süresi yüzde 40’tan yüzde 60’a çıkarılacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, uygulamanın 1 Aralık’tan itibaren geçerli olacağını bildirdi.

TBMM Sanayi ve Teknoloji Komisyonu’nda kabul edilen ve AR-GE teşviklerinin süresini 2023’ten 2028’e uzatan yasa teklifi ile söz konusu personelin hiçbir gerekçe gösterilmeksizin aylık çalışma süresinin yüzde 20’sini evden yürütebilmesine yönelik kalıcı bir düzenleme de yapılacak. Bu süre, cumhurbaşkanı kararı ile yüzde 50’ye kadar artırılabilecek.

Ne olmuştu?

Uygulama Mart ayından bu yana her ay birer aylık sürelerle uzatıldı. Halen devam eden uygulama kapsamında, söz konusu personel aylık çalışma süresinin yüzde 40’ını evden gerçekleştirebiliyor. Haftalık çalışma süresi 45 saat olarak kabul ediliyor. Söz konusu personel ayda 72 saat evden, 108 saat de işyerinden çalışabiliyor.