Tel Rıfat'ta yuvalanan teröristler Kilis ve Azez’i hedef aldı! Roket saldırısında ölüler ve yaralılar var

Suriye'de, Halep'in kuzeyindeki Tel Rıfat ilçesinde işgalini sürdüren terör örgütü PKK/YPG, Kilis ve Azez'e roket saldırı düzenledi. Kilis Valiliği'nden yapılan açıklamada saldırıda can kaybı ve yaralanma yaşanmadı. Azez'de ise 1'i çocuk 5 kişi hayatını kaybetti.

Tel Rıfat'ta yuvalanan teröristler Kilis ve Azez’i hedef aldı! Roket saldırısında ölüler ve yaralılar var

Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütü YPG/PKK mensuplarınca atılan roketler, Öncüpınar Sınır Kapısı bölgesindeki boş araziye isabet etti. Saldırıda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı. Bölgede güvenlik önlemleri artırıldı.

Tel Rıfat'ta yuvalanan teröristler Kilis ve Azez’i hedef aldı! Roket saldırısında ölüler ve yaralılar var - Resim : 1

Valilikten açıklama
Kilis Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Terör örgütü tarafından 22.11.2022 tarihinde saat 21.25 sularında Tel Rıfat bölgesinden atılan 3 adet Çok Namlulu Roketatar (ÇNRA) Kilis'te sınır hattına düşmüştür. Herhangi bir can kaybımız ve yaralımız bulunmamaktadır." denildi. 

Tel Rıfat'ta yuvalanan teröristler Kilis ve Azez’i hedef aldı! Roket saldırısında ölüler ve yaralılar var - Resim : 2

Azez'e saldırı
PKK/YPG'lı teröristler, Türkiye ile Rusya arasında 22 Ekim 2019'da varılan mutabakat gereği boşaltmaları gereken Tel Rıfat ilçesinden, Kilis'in karşısındaki Azez ilçe merkezini roket saldırısıyla hedef aldı.

Tel Rıfat'ta yuvalanan teröristler Kilis ve Azez’i hedef aldı! Roket saldırısında ölüler ve yaralılar var - Resim : 3

5 kişi hayatını kaybetti
PKK’nın Azez’e düzenlediği roketli saldırıda kent merkezini hedef aldı. Saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 5’e yükseldi. Hayatını kaybedenler arasında 1 çocuk bulunuyor.

Tel Rıfat'ta yuvalanan teröristler Kilis ve Azez’i hedef aldı! Roket saldırısında ölüler ve yaralılar var - Resim : 4

Sık sık saldırı düzenliyorlar
Zeytin Dalı Harekatı ile Afrin'den çıkarılan PKK/YPG, ilçenin güneydoğusundaki Tel Rıfat bölgesinde işgalini sürdürürken, Buradan Cerablus, Afrin ve Azez'deki sivil yerleşimler ile Suriye Milli Ordusunun (SMO) cephe hatlarına sık sık saldırı düzenliyor.