TEM'de 4 kişinin ölümüne sebep olan magandaların kimlikleri tespit edildi

Beşiktaş TEM otoyolunda makas atarak ilerleyen ve 3’ü çocuk 4 kişinin ölümüne sebep olan 2 kişi ve bunlara yardım ettikleri belirlenen diğer 2 kişi toplam 4 şüphelinin kimlikleri tespit edildi.

TEM'de 4 kişinin ölümüne sebep olan magandaların kimlikleri tespit edildi

Kaza, TEM Otoyolu Beşiktaş Harp Akademileri tüneli Edirne istikametinde meydana geldi.

Edirne yönünde ilerleyen Nurullah Eray’ın kullandığı araca, aynı yönde makas atarak ilerlediği iddia edilen 34 RJ 5171 plakalı otomobil çarptı.

İçinde 14 kişinin bulunduğu araç, çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkarak bariyerlere vurarak araçta bulunan kişiler yola savruldu.

Kazaya neden olan otomobil sürücüsü olay yerinden kaçtı. 

Hiranur Özçelik (9) ile kardeşi Yahya Özçelik’in (8) olay yerinde hayatını kaybettiğini belirlendi. 

Kazada yaralanan 3’ü çocuk 12 kişi, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından çevredeki hastanelere kaldırıldı. Şişli Hamidiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Hiranur ve Yahya Özçelik’in annesi Seyhan Akçil Özçelik ile Küçükçekmece İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Yusuf Eray (8) yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatlarını kaybetti.

Kazada hayatını kaybedenlerin cenazesi Adli Tıp Kurumu Morgu’nda yapılan incelemelerin ardından yakınlarına teslim edildi. Seyhan Akçil Özçelik ile 2 çocuğunun cenazelerinin Muş’a, Yusuf Eray’ın cenazesinin ise Bitlis’e götürüleceği öğrenildi.

Kimlikleri tespit edildi

Makas atarak kazaya yol açan kişinin Yusuf A., yanındaki kişinin ise Abdülsamet T. olduklarını tespit dildi. Şüphelileri olay yerinden kaçırarak yardım eden kişilerin de Abdülsamet T.’nin babası Mehmet T. ile yanındaki Merve Ş. olduğunu belirlendi. 

Kanlı tişört bulundu

Şüphelilerin kazanın ardından Bahçeşehir’de bulunan bir eve gittikleri ortaya çıkarıldı. Yapılan baskında şüphelilerin arkadaşları olduğu belirlenen Fatih İ. gözaltına alındı.

Evde yapılan aramada ise 1 tabanca, 26 fişek ve PTS görüntülerinde şüphelinin olay anında üzerinde olan kanlı tişörtü bulundu.

2 kişi de sabıkalı

Makas atarak 4 kişinin ölümüne sebep olan araçtaki şüphelilerden Yusuf A.’nın, ruhsatsız silah, güveni kötüye kullanma, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, intihara teşebbüs suçlarından kaydı olduğu, aynı araçtaki diğer şüpheli Abdülsamet T.’nin de, nitelikli yağma, motosiklet hırsızlığı, kasten yaralama, ruhsatsız silah, işyerinden hırsızlık, evden hırsızlık, uyuşturucu madde kullanmak, kasten yaralama suçlarından polis kaydı olduğu anlaşıldı.