Temmuz zammı SON DAKİKA! Temmuz'da asgari ücrete zam gelecek mi? Bakan Bilgin'den beklenen Temmuz zammı açıklaması

Maaş zammı ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Bakan Bilgin'den beklenen asgari ücret Temmuz zammı açıklaması geldi. Bilgin, Temmuz'da asgari ücrete zam gelecek mi? sorusuna yanıt arayanlar için kritik açıklamalarda bulundu. İşte asgari ücret Temmuz zammı ile ilgili detaylar...

Temmuz zammı SON DAKİKA! Temmuz'da asgari ücrete zam gelecek mi? Bakan Bilgin'den beklenen Temmuz zammı açıklaması

Vatandaşların gözü Temmuz maaşlara yapılması beklenen zamma çevrildi. Milyonlarca çalışanın gündeminde yer alan 'asgari ücrtete Temmuz zammı' konusu ile ilgili SON DAKİKA gelişmesi yaşandı. Bakan Bilgin, Enflasyona karşı çalışanları korumak bizim vazifemiz. Biz emeği,çalışanları enflasyona ezdirmeyeceğiz. "Önümüzde Temmuz dönemi var. Temmuz ayında bütün çalışanların yüzünü güldürecek bir düzenlemeyi de Türkiye gerçekleştirecek durumdadır." diye konuştu. Bilgin'in bu açıklaması ile 'Temmuz'da asgari ücrete zam gelecek mi?' sorusu netlik kazanmaya başladı.

Temmuz zammı SON DAKİKA! Temmuz'da asgari ücrete zam gelecek mi? Bakan Bilgin'den beklenen Temmuz zammı açıklaması - Resim : 1

TEMMUZ ZAMMI SON DAKİKA!

Bakan Bilgin asgari ücret Temmuz ara zammı ile ilgili şu açıklama geldi:

“Enflasyona karşı çalışanları korumak bizim vazifemiz. Biz emeği, çalışanları enflasyona ezdirmeyeceğiz. Önümüzde temmuz dönemi var. Temmuz ayında bütün çalışanların yüzünü güldürecek bir düzenlemeyi de Türkiye gerçekleştirecek durumdadır."

TEMMUZ'DA ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dün yaptığı bir açıklamada temmuz zammı ile ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

“Temmuz ayında enflasyon farklarıyla, ocak ayında ücretlerdeki yeni düzenlemelerle her kesimi rahatlatacağız."

Erdoğan, 6 Haziran Pazartesi günü gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından ise yine konu ile alakalı şunları söylemişti:

“Temmuz ayındaki enflasyon farkı artışlarıyla ücretlileri biraz daha rahatlatacağız. Yılbaşında tüm çalışanların durumlarını gözden geçirerek herkesin hakkını almasını temin edeceğiz. Sosyal yardım şemsiyemizi genişleterek hiçbir vatandaşımızın mağduriyetine izin vermeyeceğiz.”