Termal kameralar umutları yeşertiyor, enkaz altındakiler böyle tespit ediliyor

Hatay'da deprem felaketinin altıncı gününde enkaz altında kurtarılmayı bekleyenler termal kameralarla tespit edilip umutları yeşertiyor. İnanılmaz kurtuluşa sahne olan anlar böyle görüntülendi.

Termal kameralar umutları yeşertiyor, enkaz altındakiler böyle tespit ediliyor

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. İlki 7,7 ikincisi 7,6 büyüklüğündeki deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı.

Zamana karşı yarışın sürdüğü kentlerden umutlandıran haberler de geliyor. Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından giden ekipler deprem bölgesinde çalışmalarına devam ediyor. Gözler, enkaz altından gelecek güzel haberlere çevrildi.

EKİPLER, SICAKLIĞIN GELDİĞİ BÖLGEYE ULAŞIYOR

Teknolojik imkanların da sonuna kadar kullanıldığı çalışmalarda termal kameradan enkaz altında canlı olduğunu belirleyen ekipler, adeta zamanla yarışırcasına sıcaklığın geldiği bölgeye ulaşıyor.

YÜZLERCE CANIN KURTULMASINI SAĞLADI

Asrın felaketi olan son depremde Türkiye teknolojik imkanları kullanarak göçük altındakileri daha kolay tespit ediyor. Kahramanmaraş başta olmak üzere, Hatay ile birlikte 10 ili etkileyen depremde kullanılan termal kameralar, yüzlerce canın kurtarılmasını sağladı.