Teröristbaşının beklediği 1000 kişi

Tarih 15 Temmuz 2016’ydı. Hainler, ruhlarını satanlar bu ülkenin insanına silah doğrultmuş, uçak ve helikopterlerle ölüm kusmuş, tanklarla üzerlerinden geçmişti. 251 şehit, binlerce gazi verdik. İşte yine geldi çattı bir 15 temmuz daha. Hiçbir zaman unutmayacağız, unutturmayacağız. Son nefesime kadar bu hainlerle mücadele etmeye, ülkemiz bunlardan temizlenene kadar savaşacağıma söz veriyorum.

Bu tabi kişisel mücadeleyle olmaz, topyekün, devlet-millet elele, aklınıza gelebilecek herkesin kararlı bir duruşunu gerektirir. Özellikle 15 Temmuz işgal girişiminin ardından, dikkat edin 17-25 Aralık demiyorum, bu mücadele daha ciddiye alınmaya başlandı. Güvenlik birimleri bu kanlı terör örgütünün her hücresini didik didik ediyor. Evet, belki yıllar sürecek ama kesinlikle kulağımızın üstüne yatmamamız gerekiyor.

Böyle bir girişin ardından son aldığım bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum…

Hatırlarsınız FETÖ’nün en büyük finans kaynağı Kaynak Holding’dir. Holdinge yapılan bir operasyonda 994 kişilik ‘Dua Listesi’ bulunmuştu. Pensilvanya’daki tetöristbaşı bu listedeki kişiler için “Kırmızı pasaportla geçecek 1000 kişi var” demişti. O 1000 kişi örgüt için çok önemli isimlerden oluşuyordu. ‘Dua Listesi’ isimli dosyanın içindeki listenin birinci sırasında teröristbaşı, ikinci sırasında şakirtler, üçüncü sırasında ise nur talebesi başlığıyla toplam 994 kişinin ismi bulundu.

SGK DÖKÜMLERİNDEN BULUNDULAR

Savcılık bu listedeki isimleri tek tek inceledi. 33 şahsın örgüt yapılanmasında yönetici konumunda, 9 kişinin teröristbaşının akrabası, 168’inin bylock kullanıcısı olduğu, 70’inin işgal girişiminin ardından ihraç edildiği, 475 kişinin ise örgüt ile bağlantılı şirketlerde SGK kaydının bulunduğu tespit edildi. Şüphelilerin tamamının Kaynak Holding bünyesinde görev yapan yönetici konumundaki şahıslarla irtibatlı olduğu, büyük çoğunluğunun da holding ve çeşitli şirketlerde görev yaptıkları belirlendi.

192 BİN BANK ASYA HESABI AÇILDI

Bank Asya’daki SGK kayıtları doğrultusunda elde edilen listedeki 4038 kişinin teröristbaşının talimatı ile doğrudan veya kredi çekerek para yatırdıkları ve hesap açtırdıkları tespit edildi. BDDK’nın belirlediği yeni hesap açan sayısı ise 192 bin.