Teröristlerin ifadeleri kan dondurdu

İspanya'da 2017 yılında yaşanan ve 16 kişinin öldürüldüğü iki terör saldırısına ilişkin terör örgütü üyelerinin şoke eden itirafları yayınlandı.

Teröristlerin ifadeleri kan dondurdu

İspanya Ulusal Mahkemesi, 2017 yılında yaşanan ve 16 kişinin ölüp 140 kişinin yaralandığı iki terör saldırısıyla ilgili 2 terör örgütü üyesi Mohamed Houli ve Idriss Oukabir ile saldırıları hazırlamakla suçlanan sözde işbirlikçi Said Ben Iazza'nın yargılaması devam ediyor.

İspanyol polisinin açıklamasına göre, teröristler Barcelona'ya 200 kilometre uzaklıktaki Alcanar kentindeki bir evde patlayıcı imal ederken patlama olmuştu. Planları bozulan teröristler, minibüs kiralayarak Barcelona'nın en işlek caddelerinden biri olan Las Ramblas'ta kaldırıma çıkarak yayaların arasına girdi. Caddede yaklaşık 500 metre ilerleyen minibüs bir gazete standına çarparak durmuş, görgü tanıkları ise minibüsün mümkün olduğunca fazla sayıda insana çarpmak için zigzaglar çizerek ilerlediğini belirtti.

Mahkemede konuşan işbirlikçi Said Ben Iazza, 16 Ağustos'ta Alcanar kentindeki bir evde yaşanan patlama nedeniyle terörist saldırıların hızlandırıldığını duyurdu. Iazza, asıl amaçlarının ise 20 Ağustos'ta oynanacak Barcelona-Real Betis maçında ses bombaları, patlayıcı kemerler ve el bombaları ile İspanya'nın Barselona şehrinde bulunan ve 99 binden fazla seyirci kapasitesi ile Avrupa'nın en büyük futbol stadyumu olan Nou Camp'ı havaya uçurmak olduğunu söyledi. Soruşturmada elde edilen verilere göre teröristler Nou Camp hakkında kapsamlı bilgiler toplamış ve maç günlerinde stat giriş ve çıkışlarıyla ilgili keşif yaparak birçok fotoğraf çekmişlerdi. 

Teröristlerin Nou Camp dışında yine ayrıca Barcelona'daki Sagrada Familia Kilisesi'nde ve Paris'teki Eyfel Kulesi'nde de bomba patlatmayı planladıkları belirtildi. İspanya Ulusal Mahkemesi'nin Temmuz ayında sanıklar için 8 ila 41 yıl hapis cezası talebinde bulunmuştu. Mahkemenin teröristler Mohamed Houli Chemlal'e ve Driss Oukabir'e en az 36 yıl, işbirlikçi olan Ben Said Ben Iazza'ya ise asgari 8 yıl hapis cezası vereceği belirtildi.