TESK'ten AVM'lerin ramazan mesaisine tepki!

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, "AVM'lerin ramazan ayını bahane ederek kapanış saatlerini 23.00-24.00'lere çıkarması yanlış bir uygulamadır. Kapanış saatlerini değiştirme hakkını nereden bulduklarını anlayamıyoruz" dedi.

TESK'ten AVM'lerin ramazan mesaisine tepki!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, AVM'lerin ramazan ayında 23.00- 24.00'lere kadar açık kalmasının esnaf açısından haksız rekabet yarattığını vurguladı. Palandöken, "Mübarek ramazan ayından rant elde etmek için yapılan bu uygulamaya kesinlikle müsaade edilmemeli." ifadesini kullandı.

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, ramazan ayının bereketinden nasiplenmek isteyen esnafın AVM'lerin kapanış saatleri yüzünden zor duruma düştüğünü belirtti.

Palandöken, "Diğer zamanlarda haftanın yedi günü, 10.00-22.00 saatlerinde açık olan AVM'lerin ramazan ayını bahane ederek kapanış saatlerini 23.00- 24.00'lere çıkarması yanlış bir uygulamadır. Bu tür uygulamalarla AVM'lerin esnafımız üzerindeki haksız rekabeti her geçen artıyor. Mübarek ramazan ayından rant elde etmek için yapılan bu uygulamaya kesinlikle müsaade edilmemeli." değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, "AVM'lerin, kapanış saatlerini değiştirme hakkını nereden bulduklarını anlayamıyoruz" dedi.

Perakende Yasası'nda düzenleme yapılarak AVM'ler ve zincir mağazaların çalışma saatlerinin 10.00-20.00 olarak sınırlandırılmasını öneren Palandöken, söz konusu işletmelerin Avrupa'da olduğu gibi haftada bir gün kapalı olması gerektiğini belirtti.