Tesla'dan Hindistan hamlesi! Yeniden ikinci sırada

Dünyanın en zengin insanları listesinde yer alan Elon Musk'ın sahibi olduğu ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, salı günü yapılan açıklamayla bir şirket tescil ettirerek Hindistan pazarına girdi.

Tesla'dan Hindistan hamlesi! Yeniden ikinci sırada

Tesla CEO'su Elon Musk, daha önce yaptığı bir açıklamada şirketin 2021 yılında Hindistan pazarına gireceğini söylemişti. Yurt dışındaki ilk fabrikasını Çin’de açan Tesla, Hindistan pazarına da girdi. ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, salı günü yapılan açıklamayla bir şirket tescil ettirerek Hindistan pazarına girdi.

Tesla Motors India ve Energy Private Limited, Hindistan'ın Bengaluru şehrinde kayıtlı ofisi ile geçen hafta kuruldu. Bengaluru, Hindistan'ın teknoloji endüstrisinin merkezi olarak biliniyor. Tesla CEO'su Elon Musk, daha önce yaptığı bir açıklamada şirketin 2021 yılında Hindistan pazarına gireceğini söylemişti. Ancak yerel yetkililer, Tesla'nın Hindistan için planlarının tamamen net olmadığını öne sürdü.

Hindistan Ulaştırma Bakanı Nitin Gadkari, 2020'nin son günlerinde elektrikli araç üreticisi Tesla'nın 2021 yılının başında Hindistan pazarına gireceğini ve bunun yanında ülkede bir üretim ve montaj tesisi kurmayı planladığını açıkladı.

Öte yandan Reuters'ın aktardığı bilgiye göre Hindistan, yatırımı artırmak için gelişmiş pil üretim tesisleri kuran şirketlere 4,6 milyar dolarlık teşvik sunmayı planlıyor. Tesla kurucusu Elon Musk kısa süre önce kişisel varlıklarını 185 milyar dolara kadar yükseltmiş ve Amazon'un kurucusu Jeff Bezos’u geride bırakarak dünyanın en zengin iş insanı konumuna yükselmişti.

Ancak Musk unvanını kısa sürede kaybetti. Tesla hisselerinde yaşanan yüzde 8'lik düşüş sonrası Musk yeniden ikinci sıraya döndü. Tesla hisselerindeki bu değer kaybı yüzünden Musk'ın kişisel serveti bir günde 13.5 milyar dolar azaldı.

Alış 32,4983
Satış 32,5114
Değişim 0,09
Son Değer 32,5048
En yüksek 32,51
En düşük 32,33
Haftalık Değişim 0,00%
Haftalık En Düşük 0,00
Haftalık En Yüksek 0,00
Aylık Değişim 0,00%
Aylık En Düşük 0,00
Aylık En Yüksek 0,00