TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den Stefan Kuntz ve EURO 2024 açıklaması

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, A Milli Futbol Takımı’nın İskoçya’yı 2-1 mağlup ettiği maçın ardından önemli açıklamalarda bulundu. Büyükekşi, Stefan Kuntz için sabırlı olunması gerektiğini belirterek, “Genç takımın zaman zaman sıkıntıları olabilir. Sabırlı olabilirsek bu takım 5-10 yıl bize hizmet edecek. Farklı ve başarılı sonuçlar alması için sabredelim" açıklamasını yaptı.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den Stefan Kuntz ve EURO 2024 açıklaması

A Milli Futbol Takımı, özel maçta İskoçya’yı 2-1 mağlup etmeyi başardı. Diyarbakır'ın tarihinde ilk kez Ay-Yıldızlılar’a ev sahipliği yaptığı karşılaşmada, goller Ozan Kabak ve Cengiz Ünder’in ayağından geldi.

Büyükekşi yaptığı açıklamada, "Çok sevinçliyiz. Diyarbakır'da ilk defa milli maç yaptık ve sonuç da gayet güzel. İlk devre çok güzel oynadık. Yüzde 100 kaçan pozisyonlar, direkten dönenler var. Hocamız ve oyuncularımız mutlular, sevinçliler. Beklediğimiz oyun buydu. Bundan önceki maçın izlerini silmek istiyorduk. O bir iş kazasıydı. Son derece güzel bir oyun, güzel bir sonuç. Biraz daha şanslı olsak daha farklı bir netice alırdık. Bu sonuçta bir hazırlık maçıydı. Gaziantep'teki Çekya maçına gidiyoruz” dedi.

“Genç takımın maalesef sıkıntıları olabilir”

Stefan Kuntz ve Milli Takım için sabırlı olunması gerektiğini belirten Başkan Büyükekşi, “"Çok ciddi bir şekilde sorgulandı o maçlarda Kuntz. 2002 yılından beri hiçbir milli takım hocası zamanında görevi bırakmamış. Hep daha önce bırakmış maalesef. Biraz sabırlı olalım. Her kötü sonuçtan sonra tezcanlı olmamak lazım. Genç bir takım kuruyoruz. Genç takımın zaman zaman sıkıntıları olabilir. Sabırlı olabilirsek bu takım 5-10 yıl bize hizmet edecek. Farklı ve başarılı sonuçlar alması için sabredelim" açıklamasını yaptı.

“Kendi evimiz gibi olacak”

Büyükekşi aynı zamanda EURO 2024’ün önemine vurgu yaparak, “"EURO 2024'ün Almanya'da olması farklı bir önem arz ediyor. Hem hocamız Alman, hem Almanya'da çok Türk var. Orada en çok bizim maçlarımızda seyirci olacak. Kendi evimiz gibi olacak. Biz de çok önemsiyoruz” ifadelerine yer verdi.